LJEPOTA I MODA

Alisa Zlatarević ljepša neko ikad

Manekenka se vraća na modnu scenu

A. Be.

29.9.2014

Alisa Zlatarević, Zeničanka koja je godinama gradila uspješnu manekensku karijeru, nakon kraće pauze vraća se na modnu scenu. U proteklom periodu, nekadašnja predstavnica BiH na takmičenju za Miss planete Zemlje, najviše vremena provodila je sa svojom kćerkicom Nadjom, a ovih dana uradila je nove profesionalne fotografije s Vanjom Lisac.

- Već sada imam poziv iz italijanske agencije te jedne modne agencije u Istanbulu. Na meni je da odlučim gdje ću ići i koji posao je bolji da prihvatim, u čemu će mi pomoći Amela Radan. Osim kćerke, najveći razlog za pauzu bilo je i to što u BiH zaista nema posla. Nakon porođaja brzo sam se vratila u top formu, ali ono što se ovdje nudi nije ono što ja želim da radim - kaže Zlatarević, koja je u sretnoj ljubavnoj vezi.

Bilo koji angažman da odabere, ako bude na duži vremenski period, kako kaže, kćerku povest će sa sobom, a u međuvremenu posvetit će se i dizajnerskom radu.

- Počinjem raditi s Amelom Radan na komercijalnoj kolekciji njenog brenda AR. Amela će potpisati kolekciju, ali će biti predstavljena kao „AR by Alisa". Riječ je o haljinama koje ja dizajniram, a osim toga pomažem Ameli kao asistent na Evropskom festivalu mode i dizajna (Sarajevski Fashion Week, op. a.) pa ćemo vidjeti koliko ćemo uspjeti u tome - pojašnjava Alisa, koja na novim fotografijama izgleda ljepše nego ikad.