CRNA HRONIKA

Devet dilera pušteno da se brani sa slobode

Sedam i po mjeseci nakon akcije "Malta"

Am. KOVAČ

29.9.2014

Devet osoba koje su pripadnici Federalne uprave policije uhapsili 19. februara ove godine na području Kantona Sarajevo u akciji kodnog naziva "Malta" i protiv kojih je Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo optužnicu, pušteno je da se brani sa slobode.

Priznao krivicu

Ovu informaciju potvrdio nam je Omar Mehmedbašič, koji zastupa Mustafu Drljevića (39) i Edisa Bunara (25), optužene u ovom predmetu.

Pritvor je za osam optuženih, kako nam je kazao Mehmedbašić, ukinut na prijedlog odbrane optuženih, ali i Tužilaštva KS, dok je jedna osoba puštena ranije jer je postupak protiv njega razdvojen.

kombihapsenje

Istražitelji pratili i prisluškivali optužene

Podsjećamo, u ovom predmetu, osim Drljevića i Bunara, optuženi su Zoran Veličković (43), Sandra Dedić (34), Alen Agović (37), Faris Čolpa (40), Senad Cama (36), Esad Ličina (42) i Igor Ilinčić (38).

Protiv Ličine sudski postupak je razdvojen od postupka koji će se voditi protiv ostalih osam dilera.

Pratili optužene

Podsjećamo, oni su optuženi da su na području Kantona Sarajevo i šire od sredine 2013. do februara 2014. godine postali pripadnici organizirane grupe ljudi radi neovlaštene kupovine, držanja i prenošenja te posredovanja u kupovini i prodaji droge, čime su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga.

mehmedbas

Mehmedbašić: Zastupa dvojicu optuženih
 
Ovu grupu istražitelji su duže vrijeme tajno pratili i prisluškivali osumnjičene, što je rezultiralo njihovim hapšenjem u februaru ove godine.