NOGOMET

Najteže je odreći se igrača koji ne misle da su stari

Veliko rivalstvo Vratnika i Pofalićkog i dalje traje

V. GALIJAŠEVIĆ

29.9.2014

Da i dalje traje veliko sportsko rivalstvo između starih sarajevskih fudbalskih klubova Vratnika i Pofalićkog, uvjerili smo se jučer na pomoćnom terenu stadiona Grbavica gdje su ova dva tima odigrala utakmicu Kantonalne lige.

Duhoviti komentari

Ni ovaj derbi nije prošao bez navijačkih dobacivanja i šala na račun igrača, ali je publika aplauzom pozdravljala lijepe poteze. Nisu izostali ni duhoviti komentari na račun igrača što je izazivalo smijeh među gledaocima. S klupa oba tima za vrijeme utakmice stalno su se čuli povuci poput "hajdeee" ili "jakooo", a da se muški igralo dokaz je i veliki broj povrijeđenih fudbalera koji su nakon "duela" često završavali na travi.

Predsjednik FK Pofalićki Galib Kulovac kazao nam je da na ovom derbiju uvijek vlada pozitivna atmosfera, a da je gledaoci svojim duhovitim komentarima dovedu do usijanja.

galib-kulovac-vg

Kulovac : Veliko prijateljstvo

- Ovaj klub je uvijek imao samo sportske prijatelje. Vratnik nam je veliki rival, ali igrači i članovi Uprave se poznaju, dobri su prijatelji i nikada nije bilo netrpeljivosti i nemilih scena - dodao je Kulovac.

Nije dolazio

To nam je potvrdio i predsjednik Vratnika Amir Husić koji kaže da su ove utakmice i u prošlosti bile neizvjesne kao i jučerašnja koja je završila rezultatom 2:2. Pamti i fanatične igrače koji su teško htjeli priznati da su stari za fudbal.

- Htjeli smo se odreći starijeg igrača, ali to nam nikako nije polazilo za rukom jer je bio uporan i dolazio stalno na treninge i utakmice. Na kraju smo "zaboravili" njegovu knjižicu pa ga nismo mogli prijaviti da igra. Od tada više nije dolazio - kroz smijeh nam je ispričao Husić.

amir-husic

Husić:  Neizvjesne utakmice

U Upravi Pofalićkog, a voli Vratnik  

Kulovac nam je ispričao zanimljivu anegdotu kada igraju ova dva kluba.

- Jedan član naše Uprave u karijeri je igrao i za Vratnik. Uvijek kada igramo s njima stavim ga za službenog predstavnika Pofalićkog. Onda ga pitam za koga navija, a on se izgubi jer voli oba kluba - dodaje Kulovac.