REGION

Vučić o Paradi ponosa: Pretukli su mi brata, a volim ga najviše na svijetu

Neće podnijeti privatne tužbe protiv policajaca

Redakcija

28.9.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da je policija u Beogradu pretukla njegovog brata Andreja i dvojicu pripadnika premijerovog obezbjeđenja, i dodao da su povrede ozbiljne, prenose beogradski mediji.

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, Vučić je rekao da su oni imali "krvave glave" i da je došlo do prekoračenja ovlaštenja policije.

Vezana vijest  Pretučen brat premijera Vučića, pokušao da prođe kordon kod Slavije

Vučić je, međutim, dodao da su se policajci koji su intervenisali, izvinili, i da ni Andrej Vučić, ni pripadnici obezbjeđenja neće podnijeti privatne tužbe protiv policajaca.

"Za mene je ovo bio jedan od najtežih dana, u svakom pogledu. Nisam ovdje kao brat, volim ga (brata) najviše na svijetu, ali nisam ovdje kao brat", rekao je Vučić.

Premijer je dodao da razumije policiju i njihovu nervozu jer su danas radili nešto što ni sami ne podržavaju.

Vučić je dodao da policija radi na otkrivanju napadača na zgradu Radio-televizije B92, da ima snimke i da će svoj posao uraditi kao i da sada, a da će javnost obavijestiti o tome kada obavi posao.

"Vidjeli ste da smo zaštitili i vašu kuću", rekao je Vučić na pitanje o napadu na B92.  

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, na konferenciji za medije povodom Parade ponosa, izjavio je da je Srbija pokazala da poštuje Ustav i zakone.

- Želio bih da se zahvalim građanima Srbije, Beograđanima posebno, koji su ljubavlju prema svojoj zemlji pokazali da odlično razumiju situaciju u kojoj se Srbija nalazi i pokazali poštovanje prama različitostima. Nijedno staklo u Beogradu nije razbijeno. Za to su zaslužni, ne samo organi bezbjednosti, već i većinski dio građana koji su pokazali odgovornost i sklonili se sa ulica ne želeći da učestvujući u bilo kakvim incidentima. Mi ovo nismo radili zato što je uslov za pregovore sa EU, niti zato što smo naklonjeniji gej populaciji nego Crkvi, već zato što hoćemo da pokažemo da se u državi poštuju Ustav i zakoni i prava svih ljudi - rekao je Vučić u Vladi Srbije.

O troškovima obezbjeđivanja Parade ponosa Vučić je rekao da je policija uradila svoj posao onako kako je to trebalo da uradi.

- Da li nas je to koštalo mnogo. Da jeste i to više nego što bih volio. Naravno da su snage države bile spremne da reaguju, ali za time nije bilo potrebe- rekao je premijer Srbije.

Na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije pored Aleksandra Vučića bili su i ministar policije Nebojša Stefanović kao i šef policije Milorad Veljović.