NOGOMET

Šta je Pjanić poručio Spahiću i Džeki

Ekskluzivno iz Rima za „Sport“

Redakcija

25.9.2014

Miralem Pjanić briljira na italijanskim terenima. Kolosalnim golom s pedesetak metara na američkoj turneji Mire je zadivio svijet i najavio da bi ovo mogla biti Romina i njegova sezona. Na gostovanju kod Parme „praćkom" u finišu susretu svom je timu donio pobjedu. Roma je u vrhu zahvaljujući maestralnim partijama našeg asa.

Precizniji si iz slobodnjaka nego s penala?

- Ha,ha, ha. U zvaničnim utakmicama promašio sam samo jedan penal, ovaj protiv Kipra. Htio sam pucati jako i precizno, ali nisam uspio. Idemo dalje.

Spahić se vratio? Misliš da su svi problemi riješeni njegovim povratkom?

- Naravno da nisu, ali Spahić nam puno znači. Kao autoritet, kao čovjek koji ulijeva povjerenje.. On je više od igrača.

U okviru Lige prvaka je poslastica; igraju Džekin City i tvoja Roma. Podijelili ste BiH zbog simpatija prema tebi i Edinu... Šta prognoziraš?

- To će biti velika utakmica. Već utorak je prva, a u decembru kod nas revanš. Manchester i Roma su odlične ekipe. Cijenim City, a Edina još više, ali vjerujem u svoju ekipu, nadam se i priželjkujem da će Roma pobjediti i proći dalje. Neka Edin postigne gol, a mi da pobijedimo.

Ostatak dužeg razgovora s Miralemom Pjanićem čitajte u novom broju „Avazovog Sporta“.

Ibrakovićeve igre s protokolom

Je li Uščuplić predstavnik kluba ili trener?

uscuplic932

Nakon posljednje dvije prvenstvene utakmice (Olimpic 4:2, Drina 2:0) nekoliko navijača Sarajeva nam je uputilo isto pitanje:

- Zašto Dženana Uščuplića, kad god ustane s klupe za rezerve, četvrti sudija vraća u "kućicu"...

Posebno je to bilo izraženo na utakmici s "Vukovima", jer se četvrti sudija striktno držao pravila.

Naime, sportski direktor kluba s Koševa Abdulah Ibraković, koji je inače - zajedno s delegatom utakmice zadužen za sastavljanje službenog protokola utakmice, u posljednje vrijeme sebe prijavljuje kao "glavni trener", Esada Selimovića i Almira Seferovića kao pomoćne trenere, a Uščuplića kao predstavnika kluba. A poznato je da predstavnik kluba nema pravo ustajati i davati upute igračima...

Ismet Sejfić, rođak Mirze Teletovića

Kisić mi je tražio novac da bih igrao za BiH

ismet-sejfic

Ismet Sejfić, 214 cm visoki košarkaš, rođak Mirze Teletovića, kaže da nije zaigrao za reprezentaciju BiH zbog toga što nije platio.

- Tadašnji selektor Radomir Kisić otvoreno mi je tražio novac da igram za selekciju BiH. Imao je svoje košarkaše. Pred objavljivanje spiska učesnika Evropskog prvenstva igrali smo prijateljsku utakmicu protiv Srbije, postigao sam 15 poena. Nakon toga mi je tražio novac. To svi znaju, ali neka bar ostane tajna koliko mi je tražio – kaže 21 – godišnji Sejfić za „Sport“.