LIFESTYLE

Raj za kanibale: Da li biste probali hamburger od ljudskog mesa?

Kontroverzni “kanibal” burger potpisuje ekipa Meshed

(A. Sm.)

24.9.2014

Ako ste mislili da ste probali sve moguće kombinacije hamburgera, varate se. Evo jedne revolucionarne ideje – hamburgeri sa ukusom ljudskog mesa.

Nije, naravno, u pitanju pravo ljudsko meso, već kombinacija koja mu, navodno, poprilično liči. Kontroverzni “kanibal” burger potpisuje ekipa Meshed, prenosi portal “Vice”.

Vrlo jednostavno pitanje koje se nameće samo od sebe glasi: Kako oni znaju kakvog je ukusa ljudsko meso? Evo odgovora. Ekipa koja je kreirala “kanibal” hamburger istraživala je svjedočenja pravih kanibala, uključujući i istraživanja novinara Williama Seebrookea koji je ukus ljudskog mesa opisao kao “zrelu i ne previše mladu teletinu koja još uvijek nije govedina“.

Nakon dosta eksperimentisanja, ekipa Mesheda zaključila je da kombinacija svinjetine, teletine, pileće jetre i koštane srži daje najbolju repliku ukusa i teksture ljudskog mesa.

Oni koji žele da probaju ove burgere moraju pomno da prate Twitter gdje će biti otkrivena i tačna lokacija gdje ih mogu kupiti, a koja je još uvijek tajna.

A cijela ova priča zapravo je dio promotivne najave pete sezone serijala "The Walking Dead" čiju je premijeru AMC najavio za 12. oktobar.

ljudski-burger