LIFESTYLE

Ljubav preko interneta: Sedam univerzalnih laži kojih se treba čuvati

Sve je veći trend upoznavanja 'nekog posebnog' preko mreže

(A. Sm.)

23.9.2014

Sve je veći trend upoznavanja 'nekog posebnog' preko mreže. Uz niz prednosti koje pruža takav virtualni kontakt, brojni su okusili i ne baš poželjne situacije. Stoga ukoliko se planirate registrovati na neku od popularnih stranica pripazite na sljedeće laži koje su univerzalne širom svijeta na ovakvim servisima.

Mlađe je slađe

Nakanili ste otvoriti profil na nekoj internetskoj stranici za upoznavanje, i sad se pitate koja bi vas fotografija najbolje opisivala? Žene su sklonije biranju starijih fotografija na kojima izgledaju mlađe i atraktivnije nego što je pravo stanje stvari. U želji da budu privlačniji pripadnicama ljepšeg spola i muškarci će posegnuti za starijom fotografijom, a neki čak i za fotografijom zgodnog prijatelja. 

Visok poput Toma Cruisa 

Muškarci su osjetljivi na svoju visinu! Ako na drugoj strani internetske mreže nemate kakvog košarkaša, odnosno objektivno visokog muškarca, velike su šanse da je potencijalni udvarač slagao o svojoj visini. Ne mora značiti da je visok poput Toma Cruisa, ali vjerovatno  je dodao nekoliko centimetara samo zato jer može biti što god poželi u internetskim prostranstvima. 

Mišićav poput filmskog Thora 

Koja žena želi čitati o pivskom trbuščiću? Upravo zato muškarac će svoje tijelo opisati atletskim s čvrstim trbušnjacima, iskelsanim bicepsima i tricepsima te generalno razvijenom muskulaturom.

Tanka poput pruća 

Rijetko koja žena će u internetski profil staviti svoju težinu, a pogotovo napisati tačnu brojku s vage. Čak i ako je tanka poput pruća. Ali da bi privukla određeni broj muškaraca vjerovatno će u svoj profil staviti neke naznake oko izgleda. Žene jačih bokova i zadnjice mogle bi se uspoređivati s Kim Kardashian ili Jennifer Lopez iako im raspored masnog tkiva nije ni približan ovim slavnim damama. 

Bračni status

Ljudi u dugogodišnjim vezama i brakovima lažu o svojoj raspoloživosti od kada je svijeta. Budite na to spremni i u internetskim prostranstvima. Neke će žene tražiti kratkotrajne avanture dok su im muževi na poslovnom putu. Drugi će muškarci biti još smjeliji, priznati da su u braku, ali da s partnericom imaju dogovor oko otvorene veze, da ona zna za vaša internetska dopisivanja te eventualne susrete. 

Odličan posao i obrazovanje 

Na mreži možete biti ko god poželite – uključujući i direktor vlastite firme, vlasnik nekoliko diploma te prodorni poslovni čovjek. Kako bi privukli što više žena različitih profila muškarci će na internetskim profilima često lagati o vlastitom zanimanju, te pretjerivati u svojim mjesečnim primanjima. 

Previše su zaposleni 

Ako su slagali u gore spomenutim stvarima, vjerovatno ćete imati problem s upoznavanjem potencijalnog partnera uživo. Stoga ako su udvarači 'jaki' na riječima i provode mnogo vremena u dopisivanju s vama, ali nikako ne mogu uhvatiti slobodan trenutak za kafu – budite uvjereni da su vam izrekli barem jednu laž, piše Zadovoljna.hr.