BIH

Fiat prerezao napola i dio odvezao bivšoj supruzi

Prijedorčanin nakon razvoda bukvalno podijelio imovinu

M. Z.

24.9.2014

Četrdesetpetogodišnji Prijedorčanin G. V. (ime poznato redakciji) bukvalno je nakon razvoda podijelio imovinu koja je odlukom suda pripala njegovoj sada već bivšoj supruzi.

Izrevoltiran što se u diobi našao i njegov automobil Fiat 128, koji mu je nekoliko godina prije braka kupio otac, G. V. ga je odvezao kod limara i zamolio ga da automobil prepili napola!

- Tražili su da taj automobil, tada vrijedan 2.800 KM, prodam i da polovinu novca dam bivšoj supruzi. Pozvao sam advokata i notara i u njihovom prisustvu sve popisao, procijenio, a onda automobil odvezao limaru kojem sam dao precizna uputstva šta treba raditi. Čovjek je bio u čudu, jer nešto slično do tada nije radio. Preciznim rezom i bez ikakvih oštećenja Fiat je presječen na dva dijela - ispričao nam je detalje bizarne podjele imovine Prijedorčanin koji je odlučio bivšoj dati zadnji dio automobila.

Natovario ga je na traktor i odvezao u njeno dvorište.

- Nas dvadesetak sjeli smo na traktor i odvezli joj pola Fiata. Ponijeli smo i pečenje, a sve začinili i pjesmom. Sve sam prijavio i policiji da ne bi slučajno ispalo da sam joj u dvorište izbacio neku starudiju, a ne pola imovine koju je, između ostalog, dobila nakon razvoda. Ali, umjesto da mi zahvale, njeni su me počastili prilično pogrdnim riječima - kazao nam je G. V., koji je kasnije saznao da je njegova bivša supruga zadnji dio Fiata prodala na otpad.

Prijedorčanin je svoj dio automobila, u kojem je bio motor, prodao u dijelovima i za njih dobio oko 400 KM. Kaže da još nije čuo da je neko, na našim prostorima, na ovakav način dijelio imovinu.