REGION

UZNEMIRUJUĆE Turist iz BiH u Omišu pao i zaglavio u stijeni!

Vatrogasci pilili i micali kamenje kako bi spasili nesretnog čovjeka

(Al. Ti.)

23.9.2014

Turist iz BiH je u subotu ujutro kupio srdele za sebe i suprugu i krenuo ih očistiti među stijenama iznad plaže u Pisku kod Omiša. U jednom trenutku izgubio je ravnotežu i glavom pao među stijene, javljaju hrvatski mediji.

Kako prenosi portal "24sata.hr" 80-godišnji Sarajlija nije se mogao izvući i ostao je bespomoćno ležati dok ga nije primijetila slučajna prolaznica. Odmah je pozvala 112 i uskoro su do čovjeka stigli vatrogasci, Hitna pomoć, HGSS-ovci i policija.

Spašavali su ga nekoliko sati nakon čega je s lakšim povredama prevezen u splitsku bolnicu:

Iako ga je boljelo, bio je priseban, rekao mi je: Samo štemaj koliko god treba, samo me izvuci odavde, rekao je Zvonimir Kujundžić iz HGSS-a

pad-stijene-13

- Nevjerovatno je kako je uletio među stijene, da ga je neko gurao ne bi se mogao tako zaglaviti. Donijeli smo svu moguću opremu, hidraulične jastuke, micali smo stijene, a doslovno sam mu na licu štemao macolom i dlijetom - ispričao je Zvonimir Kujundžić iz HGSS-a.

- Iako ga je boljelo, bio je priseban, rekao mi je: Samo štemaj koliko god treba, samo me izvuci odavde - rekao je Kujundžić.

Nakon što su ga izvukli brodom su ga prevezli do luke u Pisku odakle ga je Hitna pomoć odvela u splitsku bolnicu. Nezvanično,  ustanovljene su mu lakše tjelesne povrede, ali je svejedno ostavljen na jednodnevnom posmatranju u bolnici.