OSTALI SPORTOVI

Darko Miličić napustio košarku i počinje se baviti kickboxom

Na draftu bio ispred Anthonya, Wadea i Bosha

(Al. Ti.)

23.9.2014

Zanimljiva vijest stiže iz Srbije. Poznati košarkaš iz Srbije Darko Miličić odlučio se potpuno ostaviti košarke i ući u svijet borilačkih sportova, prenosi Fightsite.

Darko Miličić (29) bio je velika nada što potvrđuje i podatak da je 2003. bio drugi izbor NBA drafta odmah iza LeBrona Jamesa, a ispred igrača kao što su Carmelo Anthony, Chris Bosh ili Dwyane Wade. No, odlazak u najjaču ligu svijeta nije se za Miličića pokazao kao najbolje rješenje. Barem ne u igračkom smislu. Bio je član Detroita, Orlanda, Memphisa, New York Knicksa, Minnesota Timberwolvesa i na kraju Boston Celticsa. Oprostio se od NBA lige 2013., a u Europi nije pronašao novi angažman. Sada se i službeno oprostio od košarke.

Novu sportsku karijeru tražit će u kickboxing ringovima. Kako prenose srpski mediji u srijedu će u Beogradu potpisati ugovor sa Svjetskom kickbox organizacijom (WAKO PRO). Ugovor će s Miličićem potpisati direktorica organizacije Barbara Falsoni, a tada bi i službeno trebao biti objavljen i njegov prvi meč. Miličić je van košarkaških parketa već godinu i pol dana te isključivo individualno trenira na vježbama snage i kondicije. Doduše Miličić nije prvi srpski košarkaš koji se posvetio borilačkim sportovima jer prije njega je u borilački svijet ušao Igor Rakočević koji već neko vrijeme trenira jiu-jitsu te je vlasnik plavog pojasa.

Osim što će Miličić postati kickboksač ova će se prilika iskoristiti da Barbara Falsoni uruči specijalno priznanje za doprinos i razvoj kickboksa najboljem srpskom borcu, nekadašnjem amaterskom i profesionalnom svjetskom prvaku, Nenadu Pagonisu.