BIH

Premijer Nikšić se obrušio na američke diplomate u BiH!

I generalni sekretar SDP-a se pridružio antizapadnoj histeriji

A. Du.

23.9.2014

Ne čudi me što, pred sami kraj mandata, nižerangirani strani činovnici izmišljaju priče o tome kako smo dobili novac od donatorske konferencije, a u budžet, do sada, nije uplaćena nijedna KM doniranih sredstava.

Izjavio je ovo federalni premijer Nermin Nikšić (SDP) koji se time i zvanično u lično ime priključio antizapadnoj histeriji koja se provodi u režiji vladajućih stranka SDP-SDA.

Nikšić je ovo, kako je preneseno na zvaničnoj internet stranici njegove partije, izjavio na sinoćnjem skupu u Odžaku.

Federalni premijer se tako priključio svom stranačkom šefu Zlatku Lagumdžiji koji je prvi osuo paljbu na američke diplomate Davida Bartha, direktora misije Američke agencije za međunarodni razvoj u Bosni i Hercegovini i pukovnika Scotta Millera, vojnog atašea SAD-a - koji su nedavno iznijeli opravdane opservacije upućene domaćim funkcionerima koji nisu adekvatno pomogli građanima stradalim u poplavama.

Tako val antizapadnih izjava iz vladajućih SDP i SDA postaje sve veći, a potaknut je i od Bakira Hadžiomerovića, kandidata SDP-a za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, te Nedžada Koldže, člana Predsjedništva SDA, koji je na skupu ove stranke održanom 19. septembra optužio Njemačku, Austriju i Hrvatsku da ne rade u korist BiH.