KUĆNI LJUBIMCI

Finegan je pas sa najdužim repom na svijetu

Upisan u Guinnessovu knjigu rekorda

(A. Sm.)

23.9.2014

Irski vučji hrt Finegan čiji rep je dug 72.29 centimetra nedavno je upisan je u Guinnessovu knjigu rekorda kao "pas sa najdužim repom na svijetu".

Finegan irski vučiji hrt iako spada u jednu od najvećih rasa pasa nije impozantnih dimenzija. Njegov vlasnik Reily Smith iz Kalgaryja kaže da je ovaj pas bio među najsitnijima u leglu, međutim od najranijih dana dužina njegovog repa je uvijek privačila pažnju.

Kao štene uvijek je vukao rep po zemlji a svaki trenutak radosti i mahanje repom završavalo s lomom neke vazne, lampe ili bar čaše.

Kada je Finegan imao 10 mjeseci njegov rep je bio dug već 66 centimetara. Iako je već tada postao konkurent velikoj dogi Bentliju koji je do prije nekoliko dana bio ponosni nosilac ove titule, njegov vlasnik je sačekao da njegov ljubimac dovoljno odraste i tek tada kontaktirao ljude iz Guinnessa.

Ovaj pas iz Kanade čiji je rep dug 72.29 centimetara prije nekoliko dana zvanično je upisan u Guinnessovu knjigu rekorda za 2015. godinu kao pas sa najdužim repom na svijetu.

bx0iz3zieaa-oty-jpg-large