NOGOMET

Cristiano Ronaldo sve bliže novim rekordima u Realu

Dugo se mučio s povredama

(N. K.)

23.9.2014

Cristiano Ronaldo dugo se mučio s povredama, ali u subotu je s tri gola Deportivu potvrdio da je onaj stari. Bio mu je to 24. hat-trick u dresu Real Madrida, čime je pretekao klupsku legendu Ferenca Puskasa. Na vrhu je Alfredo Di Stefano koji je zabio 28 hat-trickova.

Nije to jedini rekord koji bi Portugalac ove sezone mogao "skinuti".

Najviše hat-trickova u historiji Primere imaju Di Stefano i Telmo Zarra, obojica po 22, a CR je već na 20, jednom više od Messija.

Ronaldo je četvrti strijelac kluba ikad, zabio je 260 golova i već ove sezone bi mogao prestići Di Stefana (308). Raul je na vrhu s 323 pogotka, Santillana je na 3. mjestu s 290 golova.

Cristiano Ronaldo je u prvenstvu mrežu tresao 182 puta, više puta Zarra (251), Messi (246), Sanchez (234), Raul (228) i Di Stefano (227). Kroz ovu i iduću sezonu bi mogao biti bolji od Zarre, od Lea nemoguće.

U Ligi prvaka je najbolji strijelac svih vremena Raul sa 71 golom, Cristiano ima samo tri manje, prenosi goal.com.

Real večeras igra s Elcheom, a Carlo Ancelotti najavio je neke izmjene u sastavu no isto tako je rekao da će mu najbolji fudbaler biti u početnom sastavu. S dva gola bi mogao postati dvoznamenkast po broju upisa u listu strijelaca, a još nije niti kraj septembra.