CRNA HRONIKA

Akcija “Čistač 2”: Uhapšeno 10 osoba u Banjoj Luci, Laktašima i Prijedoru

Pretresi na 13 lokacija

Ml. Dragojlović

23.9.2014

Pripadnici policije iz Prijedora, Laktaša i Banje Luke uhapsili su u utorak rano ujutro više osoba koje se sumnjiče da su se bavili nedozvoljenom trgovinom heroinom.

Kako se nezvanično saznaje, u Banjoj Luci su uhapšeni ugostitelj Midhat Hajdarpašić,  Aleksandar Veselić, Nenad Bjelajac, Zvonimir Stevanović, Miloš Delić i Nemanja Morača. U Laktašima je uhapšena Bojana Praizović a u Prijedoru Darko Došen, Darko Praštalo i Saša Gverić.

Nezvanično se saznaje da je Hajdarpašić bio organizator grupe ali u prodaji droge nije učesvovao nego je uzimao procenat od ostalih dilera.

Akcija je pripremana nekoliko mjeseci a pretreseno je trinaest kuća, stanova, vikendica i vozila u vlasništvu uhapšenih osoba.

- Planirane aktivnosti rezultirale su ukupnim oduzimanjem 647 grama heroina, 100 grama marihuane, više digitalnih vaga, telefona, sim kartica, dva pištolja, jedna automatska puška i 114 predmeta koji potiču iz trinaest krivičnih djela Teških krađa izvršenih na području CJB Banja Luka. Radi se o LCD televizorima, prenosnim računarima, kućištima računara, fotoaparatima, i drugim predmetima iz provala u privatne kuće, rekao je novinarima u Banjoj Luci načelnik CJB Banja Luka, Mladen Marić.

On je dodao da je uhapšen i jedan saobraćajni policajac iz Banje Luke koji se sumnjiči da je sa pet drugih osoba učestvovao u fingiranju saobraćajne nezgode. Marić je rekao da su inspektori, tokom rada na otkrivanju lanca prodaje droge, došli i do informacija da je počinjeno i krivično djelo osiguraničke prevare pa su oduzeta i dva vozila za koja se sumnja da su učestvovala u fingiranim saobraćajnim nesrećama. Kako se saznaje, sinovi Midhata Hajdarpašića su namjerrno slupali automobil i od osiguranja uzeli oko 10.000 maraka.

Deset uhapšenih će biti kriminalistički obrađeno a zatim će biti predati Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci na dalje postupanje.

Policija je nedavno zaplijenila više od pola kilograma heroina. 

20140923-103656