NAUKA

Žena u jednom danu imala čak 29 srčanih udara!

Lucia Cassidy (34), majka troje djece iz Londona

(A. Vr.)

22.9.2014

 

Nakon serije srčanih udara žena se tri sedmice oporavljala u bolnici te je puštena na kućnu njegu. Sada joj je to iskustvo, kaže, omogućilo da drugačije gleda na život.

Lucia Cassidy (34), majka troje djece iz Londona kaže da prije nego, što joj je srce stalo nevjerojatnih 29 puta tokom 24 sata nije imala nikakav znak upozorenja.

"Probudila sam se usred noći s nenormalnom žeđi, a dalje mi je sve u mutnom sjećanju", objašnjava Lucia. "Najednom sam vidjela svog muža kako mi daje umjetno disanje i pokušava mi pomoći, nakon nekog vremena došla sam svjesti", prepričava ova mlada majka, prenose britanski mediji.

Razbojnik usred pljačke doživio srčani udar!

U bolnici je vidjela sebe kako se budi i kako umire, mislila je samo na svoju djecu. Srećom, nakon 29 srčanih udara zbog kojih se oporavljala tri sedmice a puštena je na kućnu njegu. Uz defibrilator koji joj pomaže da joj srce normalno radi, Lucia se vratila "normalnom" životu i svakodnevnici.

Nakon svega, Lucija je potpuno promijenila svoj pristup životu. Počela je vježbati, zdravo se hraniti i radi na svom osobnom razvoju.