REGION

U Crnoj Gori uhapšen državljanin BiH kod kojeg je pronađeno 16 kg skanka

Obaviješteno je Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju

Onasa

22.9.2014

Službenici Grupe za suzbijanje droge Bijelo Polje, Berane i Pljevlja su, u saradnji sa kolašinskom policijom, uhapsili državljanina Bosne i Hercegovine M.J. (28), kod kojeg su pronašli oko 16 kilograma skanka.

Kolašinska policija je u mjestu Mateševo 19 septembra u večernjim satima zaustavila i kontrolisala vozilo marke "citroen", bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.J.

"Pretresom je u zadnjem dijelu vozila u bočnim šupljinama ispod tapacuringa pronađeno 31 pakovanje sa biljnom materijom, ukupne težine oko 16 kilograma, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank", kaže se u saopštenju Uprave policije.

Pronađena pakovanja su, kako se navodi, izuzeli službenici Grupe za suzbijanje droge Bijelo Polje, Berane i Pljevlja i biće poslana na vještačenje u Forenzički centar.

"Od M.J. je oduzeto i vozilo u kojem je bila sakrivena materija za koju se sumnja da je opojna droga skank", navodi se u saopštenju.

O rezultatima pretresa obaviješteno je Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju.

M.J. je uhapšen zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo "neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga".