DIJASPORA

Okupljanje Bosanaca u Frankfurtu 8. novembra

Pripreme za „Noć BiH“ uveliko traju

Autor:B. ŠIŠIĆ

22.9.2014

U Frankfurtu će 8. novembra prvi put biti organizirana manifestacija pod nazivom „Noć BiH“, a pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata BiH u ovom gradu. S obzirom na to da ovakva vrsta manifestacije nije do sada organizirana u Njemačkoj, organizatori već uveliko vrše pripreme kako bi događaj bio na visokom nivou.

Povodom toga, Dževad Šaldić, generalni konzul u Frankfurtu, održao je sastanak s organizatorima, među kojima su Šefket Zukić, Fadil Junuzović, Rifet Mešinović, Ismet Šahurić, Hasib Bašić i Fehim Mujkić.

- Grad Frankfurt, odnosno ABG Holding-Saalbau i njihov direktor Frank Junker, besplatno su nam na raspolaganje dali dvoranu koja ima više od 1.000 mjesta. Očekujem pomoć bh. biznismena, klubova, džemata... - rekao je Šaldić.

Biznismen Fadil Junuzović izjavio je da će on dati novčani prilog. Također, mobilizirat će i nekolicinu kolega da učine isto.

U muzičkom dijelu programa nastupit će Hanka Paldum, gost će biti i Josip Pejaković, a očekuje se nastup folklornih sekcija iz Njemačke i BiH.

- Siguran sam da ćemo konačno, nakon toliko godina, uspjeti na jednom mjestu okupiti veliki broj državljana BiH – kazao je Šefket Zukić.