BIH

Sarajlija Mirza Hatić tvrdi da je organizirao rušenje krsta na Zlatištu

Bio na čelu grupe mladića

S. M.

22.9.2014

Sarajlija Mirza Hatić (27) tvrdi da je bio na čelu grupe mladića koji su pokušali srušiti krst, koji osvanuo jučer na Zlatištu iznad Sarajeva, saznaje „Dnevni avaz“. Prema informacijama koje se mogu pronaći na internetu, Hatić je odranije poznat policiji.

Informaciju da je pokušao rušiti krst potvrdio nam je i sam Hatić, koji je istakao da je sinoć on s grupom od 20-tak mladića automobilima pokušao oboriti krst na Zlatištu i da su ga do pola srušili.

- Nismo ga uspjeli srušiti, jer je policija uskoro došla i uhapsila nas. Tu su nas držali oborene na asfaltu dva i po sata. Nakon toga su nas odveli u stanicu na Pale. Nisu nas dirali, ni tukli. Pozvali su tužioca, a on nas je pustio – kazao je Hatić, dodajući da je to uradio zbog svih bošnjačkih majki kojima su ubijena djeca u Sarajevu i Srebrenici.

Kako je rekao, oni nisu mogli da u prijestonlici BiH, gdje su građani tokom agresije četiri godine ubijani, gledaju u taj krst.

- Ja ću poginuti, ali tog krsta neće biti. Nama ne smeta niko, pa ni Srbi, i mi želimo mir. Ali, oni koji pokušavaju da nas zavađaju to neće moći i taj krst tu ne smije biti. Ako se ne skloni za dva dana, opet ćemo ga ići rušiti – rekao je Hatić.

mirza-hatic-1

Mirza Hatić