NOGOMET

Spahić: Ne zanima me traka već reprezentacija

Čitajte u novom broju „Sporta“

Avaz Sport

22.9.2014

Emir Spahić se vraća među Zmajeve već u kvalifikacijskim utakmicama za Euro protiv Velsa i Belgije.

- Razgovarao sam u nekoliko navrata sa selektorom. Zamolio me da se vratim u reprezentaciju, nisam i ne mogu ostati hladan. Kapitenska traka me uopće ne zanima. Moja ljubav prema reprezentaciji nije vezana za traku i mjesto kapitena. Zbog ekipe i rezultata spreman i na mnogo veće odluke- izjavio je za Avazov Sport Emir Spahić.

Ostatak dužeg razgovora sa Spahićem pročitajte u novom broju „Sporta“.

Samir Šabanović, bivši golman BiH

Kako sam pobijedio tešku bolest

sabanovic942

Nekadašnji golman naše reprezentacije samir Šabanović uspješno se oporavlja

poslije teške operacije koju je obavio na Plavoj klinici u Tuzli.

Urađena mu je posebna vrsta kateterizacije srca, ugrađena su mu dva stenta, da bi se postigao uredan protok krvi kroz koronarnu arteriju.

- Dobio sam najvažniju utakmicu. Još uvjek sam na kućnom oporavku, ali se nadam da ću uz dozvolu ljekara vrlo brzo početi sa radnim aktivnostima - kaže Šabanović koji je nosio najdraži dres u društvu Bolića,  Hibića, Konjića, Baljića, Glavaša i upisao 23 nastupa za A selekciju BiH.

Humanitarna aukcija

Glavaš donirao dres za Admira Đelilovića

1942dres

Nekadašnji kapiten i trener naše reprezentacije Vlatko Glavaš, koji trenutno obavlja ulogu predsjedavajućeg Općinskog vijeća Bugojno, svoj dres iz našeg državnog tima poklonio je humanitarnoj aukciji za liječenje Admira Đelilovića, mladića iz Viteza, kojem je hitno potrebna transplatacija jetre.

Glavaš je pozvao sve dobre ljude da se uključe i pomognu ovom momku.

Bivšem košarkašu dobro ide

Mirsad Jahović kupio kuću u Sarajevu

jahovic-krehic940

Mirsad Jahović Turkcan, nekadašnji „kralj skokova, bivši turski reprezentativac u košarci, uspješan je poslovan čovjek. Poslije kupovine kluba u Turskoj pokrenuo je i menadžersku agenciju u Istanbulu, a nedavno je kupio i kuću u Sarajevu.

- Ja Sarajevo volim, tako da ću ćešće dolaziti u ovaj prelijepi grad. Imam ovdje i mnogo prijatelja - rekao je Jahović, Novopazarac, poznat i kao brat popularne pjevačice Emine Jahović.