BIH

Pretučen aktivista SDS-a

Predizborna kampanja u Banjoj Luci dobija nasilnički karakter

Ml. D.

22.9.2014

Aktivista Srpske demokratske stranke, Aleksandar Popović, pretučen je u nedjelju uveče na banjalučkom Trgu Krajine, kada je zatvorio promotivni štand ove stranke i krenuo kući.

On je novinarima u Banjoj Luci rekao da je oko 22 sata zatvorio štand i vidio neke mladiće koji su izašli iz automobila volkswagen polo.

- Govorili su kako sve štandove SDS-a treba zapaliti, poubijati članove ove stranke i da je „Dodik kralj“. Prišao sam im i pitao ih zašto tako govore a oni su počeli da me tuku, rekao je Popović.

Kaže da su ga tukla šestorica mladića koji su nakon toga pobjegli autmobilom. On je odvezen u Hitnu pomoć gdje je konstatovano da ima povrede glave i ruke.

Potpredsjednik SDS-a i nosilac liste za izbornu jedinicu tri za NS RS, Nenad Stevandić, osudio je ovaj čin i pozvao policiju i Tužilaštvo da brzo reaguju i otkriju počinioce.

- Ukoliko se to ne dogodi vrlo brzo, imat ćemo utisak da se u RS dešava nešto mnogo gore. Svi aktivisti, bilo koje stranke moraju biti zaštićeni i ovo se ne smije ponoviti, rekao je Stevandić.

On je, u ime stranke, pozvao sve ostale političke stranke da vode poštenu kampanju bez nasilja. Stevandić je rekao da je tokom noći nedjelje na ponedjeljak, neko razlupao prostorije udruženja građana „Eko kultura“, samo dan nakon što je ovo udruženje pristupilo Savezu za promjene.

-  Ukoliko institucije brzo pronađu počinioce znat ćemo i motive, rekao je Stevandić.