NOGOMET

Spahić za "Avazov Sport": Ne zanima me kapitenska traka već reprezentacija

Ponovo među Zmajevima

S. S.

22.9.2014

U "oproštajnom" intervjuu za Avazov Sport koji je Emir Spahić dao prije tačno 47 dana kapiten je najavio mogućnost povratka jednog dana u reprezentaciju. Malo je ko vjerovao da će se to desiti tako brzo. Vjerovalo se da je izvjesniji "come back" , ali kao trenera ili menadžera reprezentacije. Pogotovo što je kapiten najavio ulazak u trenerske vode. Kada i definitivno okači kopačke o klin.

Porodica trpila

U prijateljskom meču s Lihtenštajnom u Tuzli, posebno s Kiprom u Zenici, vidjelo se da je naša odbrana bez kapitena poput švicarskog sira. Sušiću je sve bilo jasno. I on je iskoristio "jockera".

Spahić je po odlasku iz reprezentacije zaredao s kolosalnim partijama u dresu Bajera.

- Razgovarao sam u nekoliko navrata sa selektorom. Zamolio me da se vratim u reprezentaciju - izjavio je za Sport Spahić.

Kakva je bila Vaša prva reakcija?

- Nisam i ne mogu biti hladan na reprezentaciju. Rekao sam da ću razgovarati sa svojim roditeljima, s porodicom. Oni su podnijeli i trpili najveći teret. Nakon toga želio sam čuti mišljenje mojih saigrača, prijatelja, braće Edina, Bege, Seje, Vede...

Podrška kluba

 U klubu, pretpostavljam nisu bili oduševljeni Vašom odlukom?

- Ja sam imao razumjevanje ljudi u klubu kada sam najavio odlazak. I razumjevanje i podršku. Tako je i sada kada sam odlučio da se vratim. Sigurno da bi oni željeli da sam rasterećen, da igram samo za klub, ali znaju koliko je moje srce vezano za BiH.

 Mijenja li se situacija oko kapitena?

- To me uopće ne zanima. Niti malo! Moja ljubav prema reprezentaciji nije vezana za traku i mjesto kapitena. To je nešto mnogo, mnogo više i mnogo vrjednije. Ja sam zbog ekipe i rezultata spreman i na mnogo veće odluke - izjavio je za Avazov Sport Emir Spahić.

Opširniji razgovor sa Emirom Spahićem pročitajte u "Avazovom Sportu" od utorka, 23. septembra