NOGOMET

Da nije bilo prekida, pobijedili bismo uvjerljivije

Trener Admir Adžem zadovoljan nastupom u Tuzli

H. KLAČAR

22.9.2014

Sloboda je pala. Toliko iščekivana utakmica za Tuzlake i najava "osvete", vraćanja milog za dragog, nije uplašila ekipu trenera Admira Adžema. Na vrućem gostovanju Željezničar je u subotu ostvario pobjedu nad "Crveno-crnima" od 2:1 te ostvario peti trijumf zaredom, a četvrti u Premijer ligi.

Na "uzavreli" Tušanj strateg s Grbavice izveo je ofanzivni sastav bez destruktivca u igri, sa tri napadača Rijadom Bajićem, Huanom Manuelom Vareom (Juan) i Nedom Turkovićem.
 
Stopostotan učinak      

- Zadovoljan sam zbog nastavka pobjedničkog niza. Posebno me raduju uspjesi na gostovanjima. Da smo dobili Slaviju, imali bismo stopostotan učinak, a to nije nimalo lako ostvariti, pogotovo kada se radi o našoj ligi - rekao je Adžem.

Tim s Grbavice imao je dosta problema prije utakmice. Bez Seada Bučana, stoperskog tandema Aleksandra Kosorića i Jasmina Bogdanovića, drugi su morali izdržati breme derbija, kao Enis Sadiković, kojem je prvi put u sezoni bio starter.

- Imali smo mnogo problema, najviše do sada, bez jezgra odbrane koja je igrala dosadašnje utakmice. Zamjene su izašle na teren i odigrale dosta dobro, pokazavši da se može računati na njih u budućnosti i da su važna karika u timu - kazao je strateg "Plavih".       

Više publike

Iako su navijači Željezničara, popularni "Manijaci" ušli na stadion tek u 70. minuti da bodre svoj voljeni klub, skoro 4.000 domaćih pristalica nisu vršile pritisak kakav se očekivao.

- Žao mi je što nije bilo više publike na Tušnju, koliko je bilo najavljivano. Našu ekipu poremetio je prekid, jer da ga nije bilo, pobijedili bismo uvjerljivije. Ovako smo hladni ušli u nastavak i primili gol, poslije toga se malo nervoza uvukla u naše redove. Ipak, uspjeli smo mirno privesti utakmicu kraju i sada se okrećemo Zvijezdi iz Gradačca - zaključio je Adžem.  

Antonio Asanović na Grbavici

Antonio Asanović, 23-godišnji fudbaler koji igra na poziciji stopera, mogao bi nastaviti karijeru u redovima Željezničara. Sin proslavljenog hrvatskog fudbalera Aljoše Asanovića danas će se priključiti treninzima na Grbavici.

Asanović je rođen 30. novembra 1991. godine u Kanu, a omladinsku karijeru proveo je u Hajduku, za koji je 2011. potpisao ugovor. No, odmah je posuđen Primorcu, gdje je odigrao 47 utakmica.

Prije godinu potpisao je ugovor sa slavnim rumunskim klubom Dinamom Bukurešt, za koji je odigrao dvije utakmice. Prošle sezone igrao je kao pozajmljeni igrač u Koroni Brasov.