NOGOMET

Uvijek želim pobjedu, jer na srcu nosim grb bordo kluba

Bojan Puzigaća nakon trijumfa nad Olimpicom

A. MIZDRAK

22.9.2014

- Kamen je pao sa srca. Bili smo pod nevjerovatnim pritiskom, jer nismo imali izbora protiv Olimpica. Morali smo pobijediti i, hvala Bogu, uspjeli smo.

Tim je riječima počeo razgovor Bojan Puzigaća, dvostruki strijelac u prekjučerašnjoj utakmici osmog kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Olimpica (4:2).

Kriza prošlost

Fudbaleri Sarajeva nisu imali izbora, morali su pobijediti mlađeg gradskog rivala, posebno zbog činjenice što su ušli u rezultatsku krizu (uvezali četiri remija).

- Ova je utakmica bila prekratnica. Mi nismo zaboravili igrati fudbal. Opet smo ona ekipa koja je briljirala u evropskim utakmicama. Dobra smo klapa i sve će biti dobro - kazao je Puzigaća.

Nakon vodećeg gola Sarajeva, svi su igrači zagrlili trenera Dženana Uščuplića, pruživši mu podršku.

- Mi vjerujemo u njega. Od kako nas je preuzeo, nemamo poraza u domaćim takmičenjima. Odlično radimo na treninzima i daje nam korisne savjete. Prenosi nam svoje znanje i iz dana u dan bit ćemo bolji - rekao je Puzigaća.

U posljednje vrijeme sve je veći gnjev navijača Sarajeva. Zanimalo nas je kako sve to doživljavaju igrači.

Ljuti sa pravom

- Navijači imaju pravo da se ljute. No, teže je nama nego njima. Kada igraš za raju ispred škole, silno želiš pobijediti, a ne kada ti je na srcu grb Sarajeva. Mi ne možemo bez navijača, a oni ne mogu bez Sarajeva. Bit će sve dobro, dugo je prvenstvo, a mi se polako dižemo. Sada slijedi Drina, gdje moramo pobijediti - zaključio je Puzigaća, koji je ove sezone sa sedam postignutih golova prvi strijelac bordo kluba.  

Kalasi ne komunicira

Već drugu utakmicu zaredom, umjesto Džemala Berberovića, desnu stranu pokriva Sirijac Ahmad Kalasi.

- On je pokazao u nekim situacijama da možemo računati na njega. Jedina mana je što je slab u komunikaciji s obzirom na to da ne govori ni engleski ni bosanski jezik - kaže Puzigaća.

Bez poraza

Sarajevo u domaćim takmičenjima od kako je na klupi Uščuplić