BIH

Policijska stanica Pale: Završen informativni razgovor sa tri mladića koji su pokušali oboriti krst

Na Zlatištu policija zatekla dva vozila i pet osoba

Autor:A. Aljimi - M. Aš.

22.9.2014

U policijskoj stanici Pale novinaru "Dnevnog avaza" potvrđeno je da su jutros, oko 10 sati, saslušana tri mladića, dok se dva nisu pojavila na informativnom razgovoru koji je trajao oko sat vremena zbog pokušaja rušenja krsta na Zlatištu iznad Sarajeva sinoć oko 22.50 sati.

Kako saznaje “Dveni avaz” mladići koji su učestvovali u incidentu su: T.H. (20), K.P. (22), M.H (27), O.S. (29) i jedan maloljetnik.

Podsjećamo, policija u Istočnom Sarajevu sinoć je oko 22.50 sati obaviještena da nepoznate osobe pokušavaju da obore postavljeni krst na Zlatištu iznad Sarajeva.
Prema informacijama sa lica mjesta krst se nageo na desnu stranu, a trenutno je pod policijskom stražom.

- Sinoć oko 22.50 sati policija je obaviještena da nepoznate osobe pokušavaju da obore vjerski simbol koji je postavljen prethodne noći. Policijski službenici su izašli na lice mjesta i zatekli dva vozila i pet osoba koja su sajlama najvjerovatnije pokušavali da obore krst - potvrdila je glasnogovornica CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Ona je naglasila kako su "svih pet osoba s područja Kantona Sarajevo, jedna od njih je maloljetna".

- Oni su pozvani da se jave u službe prostorije Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo, nakon čega su uz saglasnost dežurnog tužioca koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela pušteni i pozvani da se danas jave u policiju stanicu radi informativnog razgovora - kazala je Tešić.

Dodala je da su se četiri osobe već javile u službene prostorije policijske stanice i u toku je informativni razgovor s njima.

- Vjerovatno peta osoba se nije javila zbog toga što je maloljetnik - rekla je Tešić.

Krst na Zlatištu postavljen je u noći sa subote na nedjelju.