BIH

Ubijeni 11.541 civil, od čega 1.600 djece, nisu zaslužili neviđenu provokaciju

Savez za bolju budućnost o krstu na Zlatištu

Redakcija

22.9.2014

Nakon što je danas postavljen krst na Zlatištu, Savez za bolju budućnost - Fahrudin Radončić najoštrije osuđuje ovu vrstu provokacija i zloupotrebu vjere u predizborne svrhe, saopćeno je jučer.

- Očigledno je da Milorad Dodik u nedostatku ekonomskog rezultata, poput svojih pojedinih pajdaša u Sarajevu, s terena ekonomskih činjenica spas od izbornog poraza traži u politizaciji vjere - navedeno je.

Viđeni scenarij

Raspirivanje straha među građanima, podizanje međunacionalnih tenzija i tjeskobe, kako ističu, već su viđeni scenariji koji se u BiH ponavlja uoči svakih izbora.

- Građani trebaju znati da je vlast Dodik-Izetbegović-Lagumdžija interno vrlo složna. To, između ostaloga, pokazuje i nedavna zajednička smjena ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića. Sada siju strah, a poslije izbora planiraju da nastave zajedničko uzimanje talova koje skrivaju dimnim zavjesama navodnih briga za svoj narod ili vjeru - istaknuto je.

Nelegalni čin postavljanja krsta treba sankcionirati legalnim sredstvima, poručuju.

Uvreda žrtvama

- Nakon 12. oktobra Federaciju BiH i Republiku Srpsku trebaju preuzeti nove vlasti, koje će se brinuti o svim građanima, ekonomskom razvoju, zapošljavanju i koje će morati ukloniti nedopustivu divlju gradnju u koje spada i spomenuti inat-krst na Zlatištu. To, uostalom, zaslužuje i 11.541 ubijeni civil, od čega 1.600 djece, koji su stradali u opkoljenom Sarajevu i na koje se nemilosrdno pucalo i granatiralo s tog istog Zlatišta - kažu iz SBB-a.