BIH

Predstavljeni kandidati DF za Opće izbore

Izbori 2014. Centralni skup DF – Željko Komšić u Maglaju

N.Br.

21.9.2014

U Maglaju je održan predizborni skup Demokratske fronte – Željko Komšić na kojem su se predstavili kandidati za sve nivoe vlasti na općim izborima 2014.

U ime domaćina, brojne prisutne pozdravio je Hajrudin Fermić, predsjednik Općinske organizacije DF, koji je naglasio da se skup u ovom gradu održava 21.septembra koji za sve građane ima posebnu simboliku – tada je 1992.godine počela, do tada, najžešća ofanziva agresora na ovaj grad.
 
Na skupu su predstavljeni kandidati DF za Skupštinu ZDK, koje predvodi dr Samir Lemeš, kandidati za predstavnički dom Parlamanta Federacije BiH na čijem je čelu dr. Alma Kratina i kandidati za Zastupnički dom Parlamentarne Skupštine BiH iz izborne jedinice 514 i nosilac liste mr Mensura Beganović.

zeljko-komsic-12

“Ovi izbori imaju samo jednu temu: imovina I novac koji posjeduju vlastodržci u BiH. Niko od njih nije u stanju objasniti enormnu količinu para sa kojima raspolažu. To je novac koji je bio namjenjen vama, za poplavljene objekte u kojima danas ne možemo da budemo, tu je novac koji je bio namjenjen za otvaranje radnih mjesta, obnovu škola, domova zdravlja, stambenih objekata. Mi smo grupa ljudi koja je u stanju objasniti sve što ima, bili smo uspješni u onome čime smo se bavili I prije nego smo ušli u politiku”, rekao je kandidat DF – Željko Komšić za bošnjačkog člana Predsjedništva dr Emir Suljagić.

“Ovi izbori, treba da donesu makar nadu da može biti bolje, stabilnost, šansu za otvaranje novih radnih mjesta, pravdu ….. Sve se može kada se hoće i ima petlju, zato smo tu! Sve što odlučite 12.oktobra, ja ću prihvatiti i poštovati! Politika treba da bude takva da ostane nešto iza tebe.”, rekao je u Maglaju predsjednik DF Željko Komšić.