NOGOMET

Lampard "svojima" zabio za remi Cityja i Chelseaja

U velikom derbiju na Etihadu

Al. Ti.

21.9.2014

Peto kolo Premiershipa donijelo je i prvi veliki derbi. Na Etihadu su svoju utakmicu igrali Manchester City i Chelsea.

Glavna karika u utakmici je bio svakako jedna od legendi Chelseaja, a sada prvotimac tima sa Etihada, koji je danas i igrao protiv dojučerašnjih saigrača.

Edin Džeko je odigrao dobru utakmicu, a igru je napustio u 70.minuti, najviše zbog toga što je Zabaleta morao pod tuš zbog isključenja.

U prvom dijelu smo gledali dominaciju Cityja, ali bez većih prilika. Najbolju je imao Tore, ali je Courtois dobro reagovao.

U drugom poluvremenu smo opet gledali bolju igru domaćih igrača, koji su stvarali prilike preko Silve i Tourea. Ipak jedan od ključnih detalja na utakmici se desio  kada je Zabaleta u 66. minuti nakon duela sa Costom zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton

Chelsea je samo pet minuta kasnije krunisao brojčanu prednost. Bila je to sjajna kontra koju je na kraju zaključio Schurrle na asistenciju Hazarda. Costa je mogao i do gola u finišu, ali je pogodio stativu. I onda 85.minuta i nevjerovatan trenutak za Franka Lamparda. Legenda Chelseaja postiže pogodak za 1:1.

U drugoj utakmici Crystal Palace je iznenadio Everton na Goodisonu i slavio sa 3:2. Lukaku je doveo domaće u vodstvo, ali to je bilo sve od Karamela. Za potpuni preokret su pogađali Jedinak, Campbell i Bolasie. U 83. minuti Baines je smanjio na 3:2. Muhamned Bešić je presjedio na klupi.