NOGOMET

Spektakularna utakmica i veliki preokret Leicestera nad favoriziranim Unitedom

Gosti sa Old Trafforda doživjeli šokantan poraz

Al. Ti.

21.9.2014

Peto kolo Premiershipa donijelo je fenomenalnu utakmicu između Leicestera i super pojačanog Manchester Uniteda.

United je imao sve u svojim rukama, vodstvo od 2:0 i 3:1, ali Lisice su na kraju slavile sa nevjerovatnih 5:3 i time došle do velike pobjede, dok su izabranici Louisa Van Gaala doživjeli novu blamažu.

Počelo je sjajno za 'crvene đavole'. Falcao u 13.minuti sjajno pronalazi Van Persiea za 1:0, a samo tri minute kasnije Di Marija postiže fenomenalan pogodak za 2:0. Samo minut kasnije Ulloa vraća domaće u igru.

Kada je Herrera u 57.minuti pogodio za 3:1, činilo se da će United konačno doći do druge vezane pobjede.

Ipak, tako nisu mislile 'Lisice', te su samo u dvije minute postigle dva pogotka. U 62.minuti Nugent iz penala smanjuje na 3:2, a već u 64.minuti nova ludnica King Power stadionu. Za izjednačenje pogađa Esteban Cambiasso. Ipak, to nije bio kraj. Odbrana Uniteda kao da nije postojala. Već u 79. minuti Vardy zabija za nejvjerovatnih 4:3. Gosti se nisu ni oporavili, a već je bilo 5:3. U 83.minuti novi penal iz kojeg pogađa Ulloa, dok je Blackett zaradio crveni karton.

U drugoj današnjoj utakmici iznenađenje. West Brom je u Londonu savladao Tottenham sa 1:0. Za goste je zabio Morrison (74)