BIH

Na put u Meku ispraćeno 185 hadžija Muftijstva Tuzlanskog

Uz dove i tekbire danas u Tuzli

A. Hadžić

21.9.2014

Danas nakon podne namaza ispred Džamije Princa Abdulaha u Tuzli, na put prema Meki ispraćeno je 185 budućih hadžija sa područja Muftijstva Tuzlanskog..

U izuzetno emotivnoj atmosferi, uz tekbire i dove, buduće hadžije  ispratila je rodbina, prijatelji, ali i mnogobrojni građani Tuzle , koji su svojim prisustvom željeli upotpuniti ovaj , za vjernike, posebno važan trenutak.

Među putnicima na Hadž našla se i poznata tuzlanska doktorica  Zijada Jahić, koja će, osim obavljanja pete islamske  dužnosti,biti i dio  timu ljekara koji će pratiti ovogodišnje hadžije. Osim rođaka, sreću na putu zašeljele su joj i mnoge njene kolege, ali i Tuzlaci koji je pamte kao dobrog i plemenitog ljekara.  

Na hadž je, sa svojom suprugom Aminom, krenuo i dvadesetpetogodišnji programer iz Gračanice,   Almir Mehanović. Nije krio uzbuđenje i radost, ali i zadovoljstvo što Hadž obavlja kao mlad čovjek.

Jasmina Šabanović iz Živinica  u Meku je krenula skupa sa sinom Adnanom, kao i još nekoliko majki i očeva koji će, skupa sa svojom djecom ove godine obaviti Hadž.
Ispraćaj hadžija iz Tuzlanskog kantona, nije ni ove godine, mogao proći bez  hadžije Muharema Garagića iz Lukavca. Ovaj, otac dva šehida, svake godine maksus dođe u Tuzlu da isprati hadžije, jer, kaže, „niko ne zna kakvo je to uzbuđenje i sreća obići Meku i Medinu“.
Hadžije iz Muftijstva Tuzlanskog, autobusima su otputovale za Sarajevo, gdje bi večeras trebale nastaviti put prema Turskoj i dalje prema Saudijskoj Arabiji.

Novinara "Avaza" Sinanovića ispratili supruga, kćerke i  rodbina

Među putnicima na Hadž ove godine našao se i novinar "Dnevnog avaza" Fahrudin Sinanović iz Kalesije.  Ispratili su ga  supruga, kćerke, sestre, brat i mnoga druga rodbina. Za nadati se da će  Fahrudin, autor poznate zbirke pripovjedaka "Merhaba amidža" uz  obavljeni Hadž, uspjeti i perom dočarati  najljepše trenutke sa ovog putovanja.

sinanovic-hadz

Sinanović sa svojim najbližima