NOGOMET

Mourinho: Nisam vjerovao da će Barca pustiti Fabregasa

Veliko pojačanje za Chelsea

Fena

21.9.2014

Trener Chelseaja Jose Mourinho izjavio je da je ljetos bio šokiran saznanjem da je Barcelona spremna da pusti Cesca Fabregasa da napusti klub.

Španski reprezentativac je bio na meti Arsenala koji je želio njegov povratak u klub, ali je vezni igrač odlučio da pređe u Chelsea za 36 miliona eura.

Mourinho je rekao da tada nije mogao očekivati da će veznjak napustiti katalonski klub, i da uopće nije iznenađen što se nije želio vratiti na "Emirates", prenosi "Goal".

- Mislio sam da će ostati u Barceloni - rekao je Mourinho za "Mirror".

- Na njega sam gledao kao na prirodnog nasljednika igrača koji ulaze u godine, kao što je Xavi. Nisam bio iznenađen što ne želi u Arsenal, ali jesam što je napustio Barcelonu. U najboljim je godinama, fizički je vrhunski spreman, mentalno je stabilan, taktički educiran. Statistika mu je fantastična, broj asistencija, kvalitet koji donosi - dodao je.

Fabregas je postigao prvi gol za Chelsea protiv Schalkea u Ligi prvaka, a kod Mourinha je dobio ulogu ofanzivnog veznjaka te predvodi listu najboljih asistenata Premier lige sa šest asistencija u četiri meča.

- Jedan od razloga što je Cesc tako važan je što može da igra na bilo kojoj poziciji. Čak i u Barceloni mnogo puta je igrao kao centarfor. Nekada je također igrao na lijevom krilu - kazao je portugalski stručnjak.