BIH

Dodik opet pomaže Zlatku i Bakiru da se ne priča o rezultatima njihove katastrofalne vlasti

Saopćenje za javnost

Press centar SBB – Fahrudin Radončić

21.9.2014

Nakon što je danas postavljen krst na Zlatištu, SBB najoštrije osuđuje ovu vrstu provokacija i zloupotrebu vjere u predizborne svrhe. Očigledno je da Milorad Dodik u nedostatku ekonomskog rezultata, poput svojih pojedinih pajdaša u Sarajevu, sa terena ekonomskih činjenica spas od izbornog poraza traži u politizaciji vjere.

Raspirivanje straha među građanima, podizanje međunacionalnih tenzija i tjeskobe, već su viđeni scenariji koji se u BiH ponavlja uoči svakih izbora.

Građani trebaju znati da je vlast Dodik-Izetbegović-Lagumdžija interno vrlo složna. To, između ostaloga, pokazuje i nedavna zajednička smjena ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića. Sada siju strah, a poslije izbora planiraju da nastave zajedničko uzimanje talova koje skrivaju dimnim zavjesama navodnih briga za svoj narod ili vjeru.

Nelegalni čin postavljanja krsta treba sankcionirati legalnim sredstvima. Nakon 12. oktobra  Federaciju BiH i Republiku Srpsku trebaju preuzeti nove vlasti, koje će brinuti o svim građanima, ekonomskom razvoju, zapošljavanju i koje će morati ukloniti nedopustivu divlju gradnju u koje spada i spomenuti inat-krst na Zlatištu.

To, uostalom, zaslužuje i 11 541 ubijenih civila, od čega 1.600 djece, koji su stradali u opkoljenom Sarajevu i na koje se nemilosrdno pucalo i granatiralo sa tog istog Zlatišta.