BIH

U većem dijelu BiH saobraćaj se odvija po mokrom kolovozu

Povećana opasnost od odrona

Fena

21.9.2014

U većem dijelu BiH saobraćaj se ovoga jutra odvija po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Uslijed obilnih kišnih padavina povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke.

Apeluje se na vozače da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu na dionici autoceste A-1 Podlugovi-Jošanica, saobraćaj je preusmjeren u preticajnu traku.

Na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije, a izdvajamo putne pravce: Čapljina-Stolac, Jajce-Banja Luka, Tuzla-Šićki Brod, Sarajevo-Trnovo, Bosansko Grahovo-Livno i Rostovo-Novi Travnik.

Na graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 15 minuta.

RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4
Simin Han-Kalesija-zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
 
Doboj-Tuzla, u mjestu Stanić Rijeka, u toku su deminerski radovi, od 09 do 15 sati dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja.
 
M-6
Čapljina-Stolac (u mjestu Opličić) od 8 do 17 sati izvode se sanacioni radovi. Za vrijeme izvođenja radova, saobraća se usporeno-jednom trakom.
Ljubuški-Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).
 
M-6.1
Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-14
Srbljani-Bosanska Krupa, zbog radova na sanaciji škarpe, saobraćaj se u vremenu od 07 do 17 sati odvija jednom trakom, naizmjenično.
 

M-15
Prijedor-Bosanska Dubica, u mjestu Donji Jelovac, zbog ulegnuća kolovoza, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

M-16
Jajce Banja Luka ( Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-16.4
Rostovo-Novi Travnik, zbog sanacionih radova saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

M-17
U Konjicu- u toku su sanacioni radovi na mostu, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18
Sarajevo-Trnovo-zbog sanacionih radova saobraćaj se kod brane Bogatići odvija jednom trakom - naizmjenično.

Tuzla-Ugljevik - zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone (Seljublje).
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI

R-467 Olovo-Ribnica - saobraćaju vozila do 12 tona.

KANTON SARAJEVO:

-Povodom održavanja "Svjetskog dana bez automobila" danas od 08 do 12 sati doći će do privremene, potpune obustave saobraćaja ulicama od Starta do Cilja polumaratona: BBI Centar- Maršala Tita, Alipašina, Patriotske lige, Alipašina, Maršala Tita, Vrbanja, Vilsonovo šetalište, Vrbanja, Hiseta, Obala Kulina bana, Bentbaša, Dariva, "Aleja ambasadora", Bentbaša, Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita- BBI Centar.

-Danas od 08 do 19 sati obustavit će se saobraćaj u ulici Adema Buće (od poslovnog objekta Zrak do poslovnog objekta Sarix). U funkciji će biti alternativni pravci.
 
-Zbog rekonstrukcije Mosta preko rijeke Zujevine u Hadžićima, danas od 08 do 18 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave saobraćat će se alternativnim pravcem.

-Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, saobraćaj se odvija otežano i usporeno. U ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa) obustavljen je pješački saobraćaj.

-Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Rustempašina, Ustanička, Skenderija, Čobanija, Džemala Bijedića, Ismeta Alajbegovića Šerbe, Nikole Šopa, Mala Aleja, Kračule, Provare, Adema Buće, Hamdije Kreševljakovića, Doljanska i Ahatovićka.

-Zbog izvođenja radova na održavanju kanalizacione mreže, usporeno je saobraćanje u vremenu od 23 do 06 sati u sljedećim ulicama: Maršala Tita, Dalmatinska, Obala Kulina bana, M. M. Bašeskije, Branilaca Sarajeva, Telali, Kračule, Radićeva, Mis Irbina, Vladimira Perića, Reisa Dž. Čauševića, Musala, Bolnička, Koševo, Jezero i Sutjeska.

-Zbog čišćenja i održavanja kanalizacione mreže, do kraja septembra, od 23 do 06 sati saobraća se usporeno u ulicama: Obala Kulina bana (kod Pošte), Bulevar Meše Selimovića (na Otoci i kod KJKP "Gras"), Zmaja od Bosne (na Malti) i Maršala Tita (kod Higijenskog zavoda).

BRČKO DISTRIKT
-Zbog radova na izgradnji kružnog toka, do 10.10.2014.g. otežan je saobraćaj na raskrsnici ulica Banjalučka-R. Dž. Čauševića-Ibrahimbegovića (raskrsnica "Bolnica"), saopćeno je iz IC BIHAMK-a.