BIH

Položen kamen temeljac za džamiju u Krivoglavcima

Svečanost u Vogošći

E. MURAČEVIĆ

20.9.2014

U kasnim popodnevnm satima danas je u vogošćanskom naselju Krivoglavci položen kamen temeljac za džamiju „Abd-Al-Karem As-Saed“ koja će, po riječima  imama vogošćanskog  Islamskog centra Muslije ef. Čelikovića nositi ime po bratu donatora Abdullatifa Al Saida iz Kuvajta.

- Zahvljajući našem prijatelju iz Kuvajta, koji je obezbijedio dio sredstava za kupovinu zemljišta,  na ovom prostoru će biti izgrađena četverosvodna džamija veličine 13 puta 10 metara sa pratećim sadržajima. Izgradit će se i imamski stan, mekteb, musafirhana, muške  i ženske abdesthane, prateći pakin... Jednom riječju ovaj prostor pretvorit će se u malu čaršiju. Obzirom na zainteresovanost džematlija i donatora vjerujem da gradnja ove džamije neće dugo trajati, , kaže Muslija ef. Čeliković..

Prije četiri godine sam došao u Bosnu i Hercegvnu i prosto sam zavolio ovu zemlju i ovaj narod, kaže Abdullatif Al Said.

"Ovo je treća džamija koju gradim u Bosni i Hercegovini i ovdje neću stati. Nastavit ću ulagati sredstva u projekte od općeg, društvenog značaja, kaže donator.