BIH

Lipovačino retoričko šarlatanstvo prepuno praznina i lažnih obećanja

SBB USK kritikuje smjenjenog krajiškog premijera

Autor:Fena

20.9.2014

Savez za bolju budućnost (SBB) BiH Unsko-sanskog kantona (USK) u Krajini u današnjem saopćenju za javnost navodi da je "Hamdija Lipovača (SDP) smijenjeni krajiški premijer koji se na toj funkciji nalazi zahvaljujući partnerima iz SDA na svojim očajno slabo posjećenim skupovima u Bosanskoj Krupi, Ključu i Sanskom Mostu praćen svojim sarajevskim šefovima ispalio takve verbalne rafale gadosti prema svojim političkim protivnicima koje ne pripadaju čak ni balkanskoj krčmi pred fajront".

- Njegovo retoričko šarlatanstvo prepuna praznina i lažnih obećanja odavno je postalo formula za prepoznavanje SDP-a u Krajini i šire - kaže se u saopćenju. 

Istaknuto je da su se članstvu SBB-a u Krajini nakon Lipovačinih, kako navode, laži i besprimjernog vokabulara javili brojni ''esdepeovci'' s USK-a riječima kako se stide ''lažnog krajiškog mesije i vođe kome na leđima vise bh. policijske agencije i tužilaštva''. 

- Hamdija Lipovača je čovjek koji je za četiri godine vladavine u Krajini kao premijer dotukao kantonalni budžet,odnosno uništio ono što nisu stigle prethodne vlade SDA. U kantonalne organe, ustanove i institucije zaposlio je preko 500 svojih kadrova i pokazao kako funkcionira parola "za čovjeka" - stoji u saopćenju. 

Smatraju da njegovo mjesto zasigurno nije, a da su to Krajišnici odavno prepoznali, za govornicama i premijerskim foteljama, nego, kako navode, ''na slamarici Kazneno popravnog zavoda Zenica''. 

Stranka SBBBiH Fahrudin Radončić u Krajini potpuno je ubijeđena da "očajne predstave Lipovače i drugova pred polupraznim gledalištem detektiraju snažnu odluku naroda na USK da 12. oktobra kazne rastrošnost i perverznu vlast 'za čovjeka' ". 

- SBB BiH živom i pisanom rječju govori samo istinu i spreman je sve argumentovano dokazati. U tom pravcu moli Lipovaču i druge političke subjekte da govore samo istinu koju mogu i dokazati - saopćio je Kantonalni odbor SBB BiH Unsko-sanskog kantona.