BIH

Allatrash: Ovdje se nikad nisam osjećao kao stranac

Oproštajni prijem u čast odlaska ambasadora Palestine u BiH

Fena

20.9.2014


Udruženje Palestinska zajednica u BiH organiziralo je danas u Sarajevu oproštajni prijem u čast odlaska ambasadora Palestine u BiH Khaleda Allatrasha, koji Bosnu i Hercegovinu napušta nakon četiri godine i osam mjeseci mandata.
 
Palestinski ambasador Khaled Allatrash istaknuo je za Agenciju Fena da su mu na odlasku iz BiH osjećaji pomiješani, uz naglasak da se ovdje nikada nije osjećao kao stranac.
 
Podvlači da je tokom njegovog mandata bilo dosta važnih događanja u BiH, ali i Palestini, te da je uložio maksimalan napor da zajedno s cijelim timom iz Ambasade odnose s BiH učini što boljim.
 
- Siguran sam da smo obavili dosta posla u BiH. Zahvalio bih svima za svu podršku i pomoć koju su mi pružali tokom mog mandata u BiH. Palestina i BiH imaju historijski jako dobre odnose, a siguran sam da će ti odnosi biti još bolji i s dolaskom novog ambasadora Palestine u ovu zemlju - istakao je on.
 
Podsjećajući da će u BiH za manje od dvije sedmice biti održani opći izbori, izrazio je nadu da će novoizabrano ruovodstvo zadovoljiti potrebe svih naroda u BiH.
 
- BiH ima pune ekonomske i političke instrumente, kao i suživot, koji mogu omogućiti poseban položaj BiH u Evropi, jer ova zemlja može puno toga pružiti. Vjerujem da će mi nedostajati toplina i prijem koji sam uživao u BiH - kazao je.
 
Predsjednik Udruženja Palestinska zajednica u BiH Majed Maarouf kazao je za Fenu da ambasador Allatrash odlazi na novu dužnost u Prag, Češka. Zahvalio je ambasadoru na uspjehu koji je postigao tokom mandata u ovoj prijateljskoj zemlji, ali i bh. institucijama za pomoć i podršku koju su mu pružili tokom njegovog boravka u BiH.
 
- Želimo mu uspjeh u novom mandatu. Ambasador nam je poznat kao dobra, hrabra i aktivna osoba koja će predstavljati Državu Palestinu u najboljem svjetlu - zaključio je on.