REGION

Crveni Meteoalarm u Hrvatskoj: Poplavljeni Zadar, Poreč i Pula

Velike padavine se očekuju danas

Redakcija

20.9.2014

Kišno nevrijeme pogodit će danas gotovo cijelu Hrvatsku, a najgore će biti u Istri, Kvarneru i Dalmaciji gdje je zbog očekivanog grmljavinskog nevremena izdano crveno upozorenje Meteoalarma.

Na području Istre, Kvarnera i Dalmacije očekuje se više od 70 mm kiše, s tim da u Dalmaciji puše i jak vjetar. Prema podacima s pljusak.com, na području Istre u posljednjih šest sati pale su veće količine kiše. Najviše kiše palo je na području Pule, čak 47 litara po kvadratnom metru te na području Rovinja, gdje je palo 36 litara kiše po kvadrtnom metru.

Kako javlja Glas Istre, obilna kiša na području Pule izazvala je ozbiljne probleme u samom centru grada - zbog velike količine kiše koja se obrušila na Pulu u kratkom razdoblju na nekoliko lokacija su poplavljene ceste.

Veća količina vode nakupila se na cesti ispred pulske Robne kuće te na punktovima gdje uobičajeno za većih kiša ima problema s odvodnjom. Na terenu su pulski vatrogasci koji saniraju štetu. Teškoća je bilo i na porečkom području, gdje je također poplavljeno nekoliko ulica i kuća.

Hrvatski mediji javljaju da će i početkom naredne sedmice biti nestabilno vrijeme, uz moguće kraće sunčane periode, ali da će kiša i grmljavina biti česta pojava.

Padavine mogu biti obilnije posebno u unutrašnjosti zemlje i na sjevernom Jadranu.