BIH

Dodik: RS će propasti ako pobijedi Savez za promjene

Predsjednik SNSD-a poručio večeras u Vlasenici

Srna

19.9.2014

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik poručio je večeras u Vlasenici da ukoliko na izborima pobijedi Savez za promjene, za godinu dana neće biti institucija Republike Srpske.

"Ukoliko se to dogodi dobićemo duplo veći budžet BiH, nakrcaće se administracije koju nećemo moći platiti", rekao je Dodik večeras na predizbornom mitingu SNSD-a u prepunoj sali vlaseničkog Doma kulture.

On je pozvao birače da glasaju za kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović.

"Tamo se bira Srbin iz Republike Srpske, tako piše u Ustavu, a ja svjedočim da je Željka Srpkinja. Isto tako svjedočim da je Mladen Ivanić bošnjački kandidat za člana Predsjedništva BiH iz Srpske, koji računa da će za njega glasati Bošnjaci. A, on nema koga nije prevario, samo još nije uspio njih da prevari. Kad bude u prilici odmah će to uraditi", rekao je Dodik u Vlasenici.

Na večerašnjoj tribini u Vlasenici govorili su i nosilac kandidatske liste u Izbornoj jedinici sedam za Narodnu skupštinu Republike Srpske Radovan Višković, kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Kraljević, te kandidati za parlament BiH u Izbornoj jedinici tri Lazar Prodanović i Gordana Trampić.