BIH

Dvadeset godina nas lažu iz SDA!

SBB Prepune dvorane u Busovači i Fojnici

Avaz.ba

19.9.2014

U Busovači i Fojnici sinoć su održani predizborni skupovi SBB-a na kojima su predstavljenje politike i kandidati SBB-a za državni, federalni, te nivo Skupštine SBK-a, saopćio je Press centar SBB-a.

U dupke punoj konferencijskoj sali hotela „Reumal“ u Fojnici građanima, simpatizerima i članovima SBB-a obratio se i akademik Muhamed Filipović.

Akademik Filipović je zamolio sve da obavezno izađu na izbore i podrže promjene.

- Dvadeset godina nas uporno lažu da su oni spasitelji BiH. Uništili su narod i o njemu uopće ne brinu. Ako ja kao akademik i čovjek sa 86 godina ima penziju od 840 KM, jasno vam je kako žive drugi i koliko je našem narodu teško. Pominju da nastavimo nekakim Alijinim putem, a na tom putu smo ostali bez 200 hiljada naših ljudi, milion ih je raseljeno, izgubili smo dvije trećine države. Nakon toga uništili su ekonomiju, ljude i perspektivu. I sada nam još govore da nastavimo istim putem i da je u jedinstvu spas. Umjesto lažnog jedinstva ti kriminalni lopovi trebaju otići s vlasti, istakao je akademik Filipović, praćen stalnim aplauzima.

Predsjednik SBB-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, Fahrudin Radončić, pozdravljen gromoglasnim ovacijama prisutinih, kazao je da je atmosfera večeras u Fojnici pobjednička.

- Imamo ove iz SDA koji kažu da će zemlja propasti, ako oni odu sa vlasti. Ja im kažem da ćemo svi propasti ako oni ostanu na vlasti. Spasimo zemlju! Prepadaju nas, prijete. Vidjeli ste, Kemal Čaušević je priznao da je ukradeno stotine miliona KM. Ko je to radio iz vrha SDA? Neko će morati u zatvor. I nemojte da se vi bojite njih, nek se oni boje nas. Drugu poruku koju želim da vam prenesem je uzmimo olovke, čuvajmo glasove. Pokrali su nas prije 4 godine, ali prekinućemo tu praksu i pobijedićemo ih pošteno. Imamo ekonomski, socijalni, nacionalni plan i mi ćemo izvući zemlju iz krize. Ne tražimo 20 nego 2 godine. Ako ne pokrenemo zemlju, ako ne počnu javni radovi, ako ne dovedemo strane i domaće investitore, mi ćemo sami otići, poručio je Radončić na oduševljenje prisutnih.

Prisutnima se obratio kandidat SBB-a za državni parlament Mujo Zulum kazavši da narodu treba država istih prava, istih šansi, i sigurna BiH iz koje mladi neće bježati.

- Meni kao biznismenu ne treba ništa, ali podrška treba ovom narodu da bolje živi. Zlatne kašike, koje su obećavali, otišle su u strane banke. Ali računi se moraju svesti, kako u biznisu, tako i u politici. Vladajuća politika u Fojnici i SBK uvukla je korupciju u svaku poru društva. Vladajuće stranke u Fojnici podijelili su sve u nekoliko porodica, upropastile takvom politikom sve privredne i javne institucije, koristeći pozicije stekli su veliko bogatstvo, vikendice, vile. Fojnica je mala, sve znamo – istakao je Zulum.

U Busovači i Fojnici govorili su i predsjednik OO SBB Busovača i kandidat za Skupštinu Srednjebosanskog kantona Zijad Prosjanović, nosilac liste SBB-a za Skupštinu SBK Samir Čurić, nosilac federalne liste Aner Begić, nosilac državne liste Mirsad Isaković, te predsjednik GO SBB-a Fehim Škaljić..

Begić je kazao je da su od SBK vladajuće SDA i SDP napravile svoj begovat, kao da im je babovina, te obećao pristunima da će SBB sigurno biti pobjednička politička snaga, jer je uz narod.

Mirsad Isaković podsjetio je da SBB ima vrhunske, realizirane, dokazane ljude koji su spremni napraviti tim za promjene.

Predsjednik Glavnog odbora SBB-a Fehim Škaljić naglasio je da je SBB-u svaki čovjek važan i da svaki čovjek ima svoje mjesto.

- Želim da vam kažem da se uspravite i shvatite da je narod gazda, a ne političke partije. Ne dajte nikome da vam uzurpira to pravo. Ponašajmo se kako to radi domaćin na selu.  Ako mu se izjalovi krava, ona mora da ide. Ova vlast je jalova i ona mora da ide – kazao je Škaljić.

Napravimo u oktobru izborni državni udar

Samir Čurić pozvao je prisutne da učine sve kako bi probudili onih 50 posto građana koji godinama ne izlaze na izbore

- Crveno zelena koalicija ima svoju veliku stranačku firmu koju su zaposlili, cijelu armiju podobnih, od čistačica i portira do direktora. Oni izlaze na izbore, ne 100, nego 120 posto. Što više nas izađe, njihov će procenat biti manji. I zato napravimo u oktobru izborni državni udar jer je SBB spreman da preuzme vlast i odgovornost za vođenje ove zemlje - kazao je Čurić pozdravjen velikim aplauzom.