BIH

Fondacija "Hastor" uručila stipendije

TREBINJE Već osmu godinu zaredom

P. M.

19.9.2014

Fondacija „Hastor“ već osmu godinu zaredom dodjeljuje stipendije učenicima iz trebinjskih osnovnih i srednjih škola. Ove godine stipendiju Fondacije dobilo je četvero trebinjskih učenika, tri učenika srednje škole i jedan osnovac.

Prema riječima Rame Hastora učitelja volontera fondacije ”Hastor”, koji je danas posjetio Trebinje i uručio stipendije učenicama, svake godine ova fondacija stipendira 1.211 učenika i studenata s područja cijele BiH, koji su slabijeg materijalnog stanja, a dobri su učenici i ispunjavaju pravila.

- Stipendiramo samo one koji se školuju u BiH. Ove godine smo poklonili ruksake za svakog našeg stipendistu, koji su proizvedeni u fabrikama BiH, izjavio je Ramo Hastor i dodao da učenike iz osnovnih škola pomažu sa 100 KM, srednjoškolce sa 150 KM, dok studenti dobivaju 250 KM, dvanaest puta u godini.

- Učenici koji poprave svoj uspjeh u odnosu na prethodnu godinu i oni koji imaju sve petice na kraju školske godine dobivaju i trinaestu stipendiju, istakao je Ramo Hastor.

U ime stipendista zahvalio se Ilija Skulić, učenik ekonomske škole iz Trebinja.

- Već sedam godina primam ovu stipendiju i ona mi puno znači, pošto moja majka ne radi. Zahvaljujem se Fondaciji ”Hastor” koja je izabrala da me stipendira, naveo je Skulić.