NOGOMET

Zvanično: Sušić ostaje selektor!

Zasjedao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH

M.T.

19.9.2014

18:02 Članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH na današnjoj sjednici nisu odlučili ništa.

Safet Sušić ostaje selektor naše reprezentacije. Za sramotan poraz od Kipra na startu kvalifikacija za EURO 2016 kaže nije niko kažnjen, tako da u predstojeće dvije oktobarske utakmnice protiv Velsa i Belgije idemo sa postojećim snagama.

Kako je nasmijani Sušić nakon sjednice sam rekao cilj sastanka nije bila njegova smjena već razmjena mišljenja.

- Svi smo došli do zaključka da su kvalifikacije počele loše, ali i da do kraja ima dosta utakmica. Ništa nije izgubljeno, još je 27 bodova u igri situacija nije alarmantna. treba se se dobro pripremiti za naredne dvije utakmice - kazao je selektor Sušić.

16:37: Među novinarima kruži, doduše nezvanična informacija, kako Sušić ostaje selektor, ali kako će se poduzeti mjere (!?) da se situacija u i oko A reprezentacije promijeni na bolje, te kako bi se u što pozitivnijoj atmosferi dočekali predstojeći mečevi kvalifikacija za EURO 2016 koje su neslavno počele porazom od Kipra u Zenici od 1:2, za koji je ocijenjeno da su krivi svi - igrači, ali i selektor i stručni štab!?

16:30: Sastanak iza zatvorenih vrata još uvijek traje i novinari nemaju niti jednu informaciju o njegovom toku. No ono što je zanimljivo je da je sa selektorom Sušićem na sastanak stigao njegov menadžer Nermin Čengić, koji zajedno sa novinarima čeka ishod razgovora,  pa su mnogi to povezali sa, eventualnom ali čine se ne i izvjesnom, opcijom da se ugovor sa Papetom raskine zbog čega bi se onda aktivirale klauzule na koje se potpisom obavezao Nogometni savez.  

15:50: Još uvijek nema nikakvih informacija sa sastanka Izvršnog odbora NS BiH. Sve se dešava iza zatvorenih vrata ispred kojih stoje dva zaštitata, koji zajedno sa velikim brojem novinara čekaju bilo kakvu vijest.

Počeo je vanredni sastanak Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH na kojem selektor A reprezentacije Safet Sušić članovima ovog tijela treba da objasni šta se dešava unutar našeg nacionalnog tima i šta je razlog šokantnog poraza od Kipra (1:2) na startu kvalifikacija za EURO 2016.

Safet Sušić je svoje mjesto u sali za sastanak zauzeo gotovo pet minuta prije svih članova IO NSBiH. Novinarima je u prolazu samo dobacio da sada neće ništa govoriti ali da će sa njima razgovarati poslije sastanka.

Posljednji u salu ušli su predsjednik fudbalskog Saveza Elvedin Begić, generalni sekretar Jasmin Baković te Faruk Hadžibegić i Duško Bajević.

Da li će Izvršni odbor, koji sačinjava 14 članova, tražiti i ostavku popularnog Papeta, ili će se sve završiti samo na upozorenjima, eventualno kaznama, znat će se nakon što saslušaju selektora, njegovo objašnjenje i razloge zbog čega je atmosfera u i oko najbolje nogometne vrste BiH posljednjih sedmica loše.