BIH

Osamdeset novih dresova za nogometaše Ozrena

Poklon nogometaša „Volendama“

Autor:Eset MURAČEVIĆ

19.9.2014

Da naši ljudi, ma gdje da se nađu,  van granica Bosne i Hercegovine misle na svoju zemlju i svoj rodni kraj najbolje govori primjer Murata Musabegovića i Ediba Fejzovića iz Vogošće koji trenutno žive u holandskom  gradu Volendamu.

Oni su tamo upoznali Jana Smita i njegovu suprugu Maartje koji su se, prosto, zaljubili Bosnu i Hercegovinu i već su je, zajedno sa njima,  posjetili osamnaest puta. Oni vole nogomet. Simpatizeri su tamoišnjeg Fudbalskog kluba „Volendam“. Njihov sin Kasper, nekadašnji golman, danas kao trener vodi jednu od njegovih selekcija.

murat-musabegovic-sa-muskom-i-zenskom-selekciujom-nk-ozren-12

Murat Musabegović sa muškom i ženskom selekcijom NK „OZREN“

Nedavno su Nogometnom klubu „Ozren“ iz Semizovca, jednom od najstarijih bosanskohercegovačkih klubova (osnovan 1923.godine), donijeli 55 dresova, poklon nogometaša „Volendama“ i njihovog glavnog trenera Berija Smita.Obećali su tada da će i ubuduće misliti na semizovačke nogometaše.Obećali i izvršili obećanje. Obezbijedili su novih 80 kompleta sportske opreme (dresovi plus gaćice) i po Muratu Musabegoviću ih poslali u Bosnu i Hercegovinu.

dresovi-za-bosanskohercegovacke-kolege-12

Dresovi za bosanskohercegovačke kolege

- Neizmjerno sam sretan što smo u Holandiji upoznali drage ljude koji su iskazali spremnost da pomognu  jednom od naših najstarijih nogometnih klubova, kaže Murat Musabegović kojeg je objektiv našeg  foto aparata „ulovio“  u trenutku dok na nogometnom stadionu „Ešef Pustahija Ešo“ u Svrakama, ženskoj i muškoj selekciji  nogometaša „Ozrena“,  uručuje  sportsku opremu, dar njihovih kolega iz holandskog kluba „Volendam“. Saradnja ovih klubova neće na ovom stati. Vjerujem da će nogometaši „Ozrena“, vrlo brzo,  biti gosti svojih kolega u Holandiji te da će nakon toga i oni njih ugostiti na svom sportskom terenu u Svrakama.