LIFESTYLE

Uhapšen Srbijanac koji je pljačkao Neuera, Rakitića i Rehhagela

Zajednička akcija policija dvije zemlje

(Al. Ti)

19.9.2014

Srbijanski državljanin koji je uhapšen u Munchenu sumnjiči se za više stotina pljački i razbojništava, među kojima i nogometaša Manuela Neuera, Patricka Helmesa, Ivana Rakitića i bivšeg trenera reprezentacije Grčke Otta Rehhagela.

Kako pišu “Novosti”, lopov je u novembru 2011. godine kroz prozor ušao u kuću fudbalera Bayerna Neuera i odnio nakit, satove vrijedne više desetina hiljada eura. Provalnik koji je uzeo sve dragocjenosti koje su mu se našle pod rukom i više hiljada eura, za sobom je ostavio otvoren prozor.

Njemački mediji su tih dana objavljivali da je posljednjih godina na meti nepoznatog lopova sve više sportista – od Patricka Helmesa, nekadašnjeg igrača Bajera iz Leverkusena i Wolfsburga, kome je iz garaže ukraden “porsche”, preko bivšeg igrača Schalkea, a sada Barcelone, Ivana Rakitića, koji je ostao bez stvari vrijednih desetine hiljada eura, do Otta Rehhagela.

Nakit i satovi su pronađeni u akciji njemačke i srbijanske policije kod djevojke ovog razbojnika, koja živi u Šapcu. Prema nekim procjenama, ovaj lopov iza sebe ima skoro 1.000 upada u stanove i kuće iz kojih je odnosio dragocjenosti.

Na teritoriji Šapca pronađen je dio nakita, kao i sat koji pripada Neueru.