NOGOMET

Uščuplić oprezan: Svjesni smo koliko nam znači utakmica protiv Olimpica

Sarajevo sutra na svom terenu dočekuje "Vukove"

(N. K.)

19.9.2014

Sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase fudbalski klub Sarajevo u okviru osmog kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostiti gradskog rivala Olimpic.

U posljednja četiri kola najelitnijeg klupskog takmičenja u Bosni i Hercegovini bordo tim ne zna za trijumf. Na svom kontu Uščuplićevi izabranici imaju četiri remija. 

- Pripreme za utakmicu koja nas očekuju teku sasvim normalno. Činjenica je da je ovo gradski derbi i mi smo se maksimalno spremili za ovu utakmicu. Svjesni smo šta nam ova utakmica znači i dat ćemo sve da ostvarimo dobar rezultat, rekao je Uščuplić i dodao: 

- Mitrevski je mlad igrač i nije dobio priliku jer imamo dva uigrana štopera, Tatomirovića i Dupovca. Mlad je igrač, a kvalitetom on treba još uvijek da napreduje i da dokaže da zaslužuje mjesto u prvih 11, kaže Uščuplić, prenosi sportsport.ba.

- Neki igrači koji su igrali protiv Igmana će dobiti priliku. Razgovarao sam sa kompletnom ekipom i sa igračima pojedinačno o njihovom zalaganju i mislim da će se pokazati ishod tog razgovora na utakmici sa Olimpicom, rekao je Uščuplić.