CRNA HRONIKA

Hamdija Abdić Tigar negira da je bio s Murtićem u vrijeme ranjavanja

Nakon današnje pucnjave u Bihaću kada je ranjen prijatelj bivšeg komandanta

S. D.

18.9.2014

Nakon što smo na portalu “Dnevnog avaza” objavili tekst o današnjoj pucnjavi u Bihaću u kojoj je Selver Vojić, demobilisani borac i zaposlenik Vlade USK na poslovima portira, ispucao više metaka u Agima Murtića iz Cazina, našoj redakciji javio se Hamdija Abdić Tigar, bivši komandant 502 brigade Petog korpusa ARBiH.

Abdić je u izjavi za “Avaz” negirao da je bio u trenutku pucnjave s Murtićem, kako je objavljeno iz nepotvrđenih izvora. Naime, Abdić je ispričao da je neposredno prije pucnjave s Murtićem bio u svojoj porodičnoj kući, u posjeti majci, te da je Murtić upucan u trenutku nakon što se oprostio od Abdića.

- Tačnije, on je izašao iz auta i ja sam se odvezao nekih 100 metara kada sam čuo pucanj. Prvo sam pomislio da je neko bacio petardu, a kada sam čuo i drugi pucanj zaustavio sam automobil i izašao. Vidio sam kako čovjek u zelenoj jakni puca prema ženi koja je bila u autu s dvoje djece. Mislim da je čak i pogodio njen auto. U tom trenutku okrenuo se i prema meni pucajući i pogodio je i moj automobil. Nisam ni znao koga je pogodio - kaže Abdić., dodajući da je o navedenom događaju dao izjavu u MUP-u USK-a.

Abdić navodi i da mu nije poznato zašto je Vojić pucao u Murtića, te tvrdi da se napadač i povrijeđeni nisu poznavali. Što se tiče odnosa između Vojića i njega, Abdić kaže da su se posljednji put vidjeli u avgustu na moru.

- Sreli smo se slučajno u Zatonu u Hrvatskoj, on me pozdravio i ja njega i nismo imali nikakvih nesporazuma – naglašava Abdić.