BIH

Tužilaštvo prije 12. oktobra treba otkriti političare koji su za sebe i stranke opljačkali milione KM od PDV-a

Euforična atmosfera na skupovima u Varešu, Brezi i Vogošći

Autor:Es. M.

18.9.2014

Euforična atmosfera pratila je i današnje predizborne skupove SBB-a u Varešu, Brezi i Vogošći u dupke punim salama.

Moćan plan

Pred rudarima Breze predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić rekao je da se ne boji državne mafije i postavio je pitanje:

- Zašto tužilac Tužilaštva BiH prije izbora 12. oktobra ne otkrije imena koja je već otkrio Kemal Čaušević, bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje? Radi se o samom vrhu SDA i pojedincima koji su pokrali milione KM od PDV-a u privatne ili stranačke svrhe. Neka se narodu kaže istina ko ih je i kako vodio i pljačkao. Višemilionska pljačka želi se svaliti na leđa jednog bolesnog političara, a to pravna država i građani ne bi trebali dozvoliti - kazao je Radončić.

On je na današnjim skupovima u Varešu, Brezi i Vogošći rekao da SBB ima moćan ekonomski plan za BiH, njeno regionalno povezivanje, dovođenje velikih stranih investitora i jačanje domaćih te borbu s apatijom koja je zahvatila narod.

Radončić je, također, ponovio da je BiH suverena država i da njen put neće moći određivati Erdoganov vazal Bakir Izetbegović, niti Putinov vazal Milorad Dodik.

- Mi ćemo izabrati evropski put, potpunu suverenost, EU integracije i bolji život - poručio je Radončić i pozvao građane da ne vjeruju lažima političara koji olako obećavaju radna mjesta.

Prevareni rudari

Brojni simpatizeri SBB-a u Varešu, Brezi i Vogošći čuli su katastrofalne cifre vladajuće crveno-zelene koalicije. Ogromna nezaposlenost u sva tri grada, uništeni nekadašnji privredni giganti kao što su „Pretis", TAS, Željezara u Varešu... Od teškog rudarskog posla izvanredno živi samo administracija u „Elektroprivredi BiH", dok rudarima ostaje najmanji dio.

Bio je to tek dio kritika na račun stanja koje traje 21 godinu.

U priloženom video snimku pogledajte atmosferu koja je vladala u Zavidovićima, Maglaju i Tešnju.

U priloženom video snimku pogledajte atmosferu koja je vladala u Varešu, Brezi i Vogošći.

Predstavljen pobjednički tim SBB-a

Na skupovima u Varešu, Brezi i Vogošći predstavljeni su kandidati SBB-a na državnim i federalnim listama te kandidati za skupštine Zeničko-dobojskog i Sarajevskog kantona.

U Varešu su govorili Fahrudin Brkić u ulozi domaćina i kandidata za Skupštinu ZDK, Alma Muftić, predstavnica omladine i kandidatkinja za Skupštinu ZDK, Ismet Sarajlić, nosilac liste za Skupštinu ZDK, Zijad Alajbegović, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, te Mirsad Isaković, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH.

U Brezi je domaćin bio Namik Muratović, a govorili su još kandidat OO Breza za Skupštinu ZDK Ćamil Zaimović, te Sarajlić, Alajbegović i Isaković.

Pobjednički tim SBB-a u Vogošći pozdravio je Tarik Curić, predsjednik OO SBB-a Vogošća, a govorili su i nosilac liste za Skupštinu KS Ismir Jusko, nosilac liste za PFBiH Ibrahim Hadžibajrić, nosilac liste za PSBiH Fehim Škaljić, te Dženan Ređo, kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo, i Bekir Đedović, kandidat za Parlament FBiH.

Neodgovorna vlast uništila je gigante

I u Vogošći su posjetitelji tribine SBB-a aplauzima pozdravili veliki tim SBB kandidata i inspirativne govore Tarika Curića, Ismira Juske, Ibrahima Hadžibajrića, te Fehima Škaljića.

- Ovo je bio industrijski centar, ponos BiH, a danas su uništeni najveći sistemi kakvi su bili „Pretis" ili „TAS". Samo neodgovorna vlast je mogla uništiti takvu industriju, a Sarajevo kao prijestonica, kada SBB bude preuzeo vlast u oktobru bit će primjer izgradnje i razvoja. Mi imamo tim izvanrednih stručnjaka koji su doktorirali od Tokija do SAD-a i znat ćemo promijeniti i Vogošću i Sarajevski kanton, rekao je Škaljić.