CRNA HRONIKA

Vozač GRAS-a porazbijao stakla na "Centrotransovom" autobusu

Koškanja zbog redova vožnje

Autor:J. GAZIJA

18.9.2014

Vozač GRAS-ovog autobusa nešto iza 18 sati saobraćajući na komercijalnoj liniji Dobrinja - Vijećnica , polupao je stakla na autobusu "Centrotransa" te tako napravio materijalnu štetu na vozilu. Kako saznajemo, povod incidenta bio je zbog nepoštivanja reda vožnje.

Pripadnici MUP-a KS izašli su na lice mjesta, a uviđaj je još uvijek u toku. O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavnju i dokumentovanju navedenog događaja.

Kako nam je kazao jedan od uposlenika GRAS-a danima traju koškanja između vozača GRAS-a i "Centrotransa" na ovoj liniji, koja je inače i najprofitabilnija linija javnog prijevoza u KS. Razlog prepiranja između ova dva prijevoznika su zbog ne uređenih redova vožnje, gdje prema tvrdnjama ovog radnika, konkurenti odnosno vozači "Centrotransa" ne poštuju broj voznih jedinica na ovoj liniji kao ni vrijeme polaska.

-  Danima ih kolege upozoravaju da se pridržavaju reda vožnje, da ne preuzimaju prije vremena putnike otimajući nama posao. Obraćali smo se i njihovim nadležnima, i jedno vrijeme su i poštovali dogovor. Vjerovatno je eskaliralo nakon što nisu ispoštovali redoslijed vožnje. Uostalom, ima sud i neka dokazuju koje u pravu - kazao nam je radnik GRAS-a (čije je ime i prezime poznato redakciji).