BIH

Čović: Samo jedinstvom možemo postići naš konačan cilj

Predsjednik HDZ-a boravio danas u Glamoču

Autor:Fena

18.9.2014

Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Dragan Čović s izaslanstvom HDZ-a i HNS-a BiH boravio je danas u Glamoču.

Čović sa izaslanstvom je posjetio crkvu Sv. Ilije u Glamoču, gdje se sastao i razgovarao s mjesnim župnikom don. Markom Crnjakom.

Na Spomeniku u Glamoču položen je vijenac i upaljene svijeće za poginule branitelje.

Nakon toga, izaslanstvo HDZ-a i HNS-a BiH predvođeno Čovićem nazočilo je javnoj tribini OO HDZ BiH Glamoč koja se održala u hotelu Split.

Potpredsjednica HDZ-a BiH i nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Borjana Krišto, u svom obraćanju je rekla kako je HDZ BiH sa strankama okupljenim u HNS BiH izradio program koji se temelji na 7 razloga /odgovora na sve bitne probleme, koje će ujediniti Hrvate u BiH. HDZ i HNS BiH ustrajat će na borbi za jedankopravnost hrvatskog naroda sa druga dva naroda u BiH. „Svi moramo biti jedinstveni i 12. oktobra izaći na izbore i ukazati povjerenje Draganu Čoviću kandidatu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i glasati za stranke okupljene u Hrvatski narodni sabor BiH ukoliko želimo promjeniti situaciju i položaj Hrvata u BiH“, rekla je na kraju obraćanja potpredsjendica Krišto.

Čović je govorio o programu HDZ-a i HNS-a BiH koji je sadržan u sedam tačaka, što je zapravo sedam odgovora na pitanja od životne važnosti za budućnost Hrvata i BiH kao države. „Samo jedinstvom možemo postići naš konačan cilj“, rekao je Čović, te naglasio tačke za koje će se zalagati HDZ i stanke okupljene oko HNS-a BiH, a to su: Novo federalno uređenje BiH koji će garantirati jednakopravnost hrvatskog naroda; kandidatski status za Evropsku uniju (EU) u sljedeće četiri godine; privredni rast i razvoj; pravna država; odlučna borba protiv korupcije i kriminala; socijalna pravednost te zaštita dostojanstva i prava branitelja oslobodilačkog rata.

"Na ovim izborima moramo poslati jasnu poruku, ima smisla izaći na izbore, jer je ovo historijsko vrijeme, moramo kreirati ambijent za pozitivno ozračje i ozbiljno se baviti svim važnim pitanjima, raditi dobro za hrvatski narod na svim područjima BiH gdje žive Hrvati“, zaključio je Čović.