BIH

Opet velika promjena: Evo kakvo nam se vrijeme sprema u narednim danima!

Federalni hidrometeorološki zavod BiH

N. K.

18.9.2014

Prognoza vremena za naredne dane nije optimistična te nas i dalje očekuju kiše, saopštili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Sutra će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle. Poslije podne u centralnim i sjevernim područjima Bosne lokalno je moguć slab kratkotrajan pljusak. Krajem dana u Krajini je moguća i slaba grmljavina. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 9 i 14 °C, na jugu Hercegovine od 13 do 17 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 °C. U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka oko 11 °C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 25 °C.

U petak će u BiH preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle. Poslije podne u centralnim i sjevernim područjima Bosne lokalno je moguć slab kratkotrajan pljusak. Krajem dana u Krajini je moguća i slaba grmljavina. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 9 i 14 °C, na jugu Hercegovine od 13 do 17 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 °C.

Pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima nas očekuje u subotu. Jači pljuskovi i grmljavina u većem dijelu zemlje poslije podne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 16 °C, na jugu Hercegovine od 13 do 17 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 °C.

U nedjelju će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima. Poslije podne u Bosni će biti i grmljavine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 17 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 °C.