BIH

Nakon plakata i prostorije SNSD Trebinje polivene motornim uljem

Vandalski čin

P. M.

18.9.2014

Nepoznati počinioci noćas su polili motornim uljem stakla na prostorijama gradskog odbora SNSD-a Trebinje, koje se nalaze u naselju Bregovi. U Centru javne bezbjednosti Trebinje potvrđeno je da im je slučaj prijavljen jutros oko 7.50 sati, kao i da je obaviješten tužilac. 

Prema riječima Vladislava Vladičića, šefa Izbornog štaba i predsjednika Izvršnog odbora SNSD-a Trebinje svako jutro, od početka izborne kampanje, pronalaze oštećenu  ili skroz uništenu imovinu SNSD-a.

"Zadnji napad na prostorije SNSD-a je prevršio svaku mjeru i jutrošnji vandalski čin smatramo napadoma na SNSD i njegove kandidate", rekao je Vladičić i dodao da poziva članstvo trebinjskog SNSD da ni na koji način ne uništavaju imovinu drugih političkih subjekata, kao i predstavnike ostalih političkih partija sa područja grada Trebinja da upozore svoje aktiviste na ponašanje tokom izborne kampanje, u cilju da predstojeći period prođe u fer i korektnoj atmosferi.

Trebinjska policija danas oko 10.00 sati u Starom gradu u Trebinju zatekla jedno lice da uništava plakat nosioca izborne liste DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Marka Pavića. U Centru javne bezbjednosti Trebinje, potvrđeno je da je protiv ovog lica  dokumentovan prekršaj. 

Podsjetimo na području Trebinja između 16. i 17. septembra svi bilbordi SNSD-a i DNS-a poliveni su uljem, a plakati pocijepani, a predhodnog vikenda ispred kancelarije Gradskog odbora DNS-a oborena je zastava koja se nalazila iznad ulaznih vrata.