NOGOMET

Avazov "Sport": Džekin dvojnik Edin Radončić pratio meč s ocem Midhatom

Čitajte u sutrašnjem izdanju

Redakcija

18.9.2014

U sutrašnjem izdanju "Sporta" čitajte:

Gostovanje Manchester Cityja i Edina Džeke kod Bayerna u Ligi prvaka privuklo je veliko interesovanje kod naših ljubitelja fudbala pa je Edin Džeko znanim i neznanim prijateljima poklonio 42 ulaznice.

Jednu od njih dobio je u mladi Edin Radončić, juniorski reprezentativac Crne Gore, igrač Munchena 1860, koji izgledom neodoljivo podsjeća na starijeg imenjaka. Šta više, utakmicu je posmatrao u društvu oca naše fudbalske zvijezde, Mithata.

nurkic-zenica1

Jusuf Nurkić, eskluzivno za „Sport“ iz Denvera

Naša zastava će biti na svakoj utakmici Denvera

Jusuf Nurkić, dvadesetogodišnji centar reprezentacije BiH, trenutno se u Denveru sa ekipom Nuggetsa priprema za početak nove NBA sezone.

- Dobro se osjećam, povreda koju sam vukao je sanirana i sada se pripremam i jedva čekam da počne moja prva NBA sezona – kaže Nurkić u razgovoru za „Sport“.

Visok 212 centimetara, bosanski gorostas potom nam otkrio neke detalje svojih priprema za sezonu:

- U Denver sam donio zastavu BiH i ona će biti prisutna na svakoj našoj utakmici. To je meni normalno, jer je to moja država. Mnogo mi je drago što ću predstavljati moju BiH u najkvalitetnijoj ligi na svijetu – rekao je Nurkić.

Ostatak dužeg razgovora s Nurkićem možete pročitati u novom broju „Sporta“.

damjanovic941

Bivši „Student“ Aleksandar Damjanović nezadovoljan

Teška srca tužit ću Bosnu

Aleksandar Damjanović, bivši košarkaš Bosne koji je prošlu sezonu igrao sa velikim uspjehom u Radniku iz Bijeljine, kaže da je neugodno iznenađen potezima sarajevskog kluba.

- Razočaran sam novom Upravom Bosne zbog odnosa prema mom sinu, koji je morao da promijeni sredinu. Barem on nije to zaslužio, jer je dijete tog kluba. Nisam mislio da ih tužim, ali sam primoran, jer su mi ostali dužni novac. To ću uraditio teška srca jer sam i ja dijete Bosne - rekao nam je Damjanović, čiji je sin Srđan prešao u Čelik.

redzovic941

Adnan Redžović uoči okršaja sa Gjergjajom

Kod Adnana Ćatića ću se spremiti za meč karijere

Adnan Redžović, naš najbolji profi bokser u super teškoj kategoriji borit će se 4.oktobra u Baselu za titulu evropskog prvaka u EBU verziji. Protivnik Redžoviću u ovom meču bit će Arlnold Gjergjaj iz Švicarske rodom s Kosova. Gjergjaj (Cobra) je veoma neugodan borac koji je u dosadašnjoj karijeri ostvario 25 pobjeda u isto toliko mečeva, a od toga ima 19 pobjeda nokautom.

Naš šampion ima skor od 15 pobjeda od toga četiri nokautom. Bit će ovo žestok okršaj u Baselu i meč karijere za Redžovića, koji se uveliko sprema i već je odradio bazične pripreme na Igmanu.

- Odradio sam odlično bazične pripreme na Igmanu u hotelu Fery sa profesorom Safetom Kapom i Nerminom Bašovićem. Ubrzo ću ići u Zagreb na sparing sa Filipom Hrgovićem, a nakon toga idem u kamp kod Adnana Ćatića dvije sedmice – rekao je Redžović.

muzurovic941

Rukometna reprezentacija BiH

Muzurović: Za SP ćemo se pripremati u Mostaru

U drugom dijelu priprema (od 2. do 9. januara sljedeće godine) za nastup na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Kataru (od 15. januara do 1. februara), odnosno u okviru grupe B sa Iranom, Tunisom, Austrijom, Hrvatskom i Makedonijom, reprezentacija Bosne i Hercegovine će trenirati u Mostaru.

 - Zahvaljujući spremnosti i želji Sportskog saveza Grada Mostara, dogovorili smo da reprezentacija obavi dio priprema u Mostaru, na naše veliko zadovoljstvo. Mostarci su dali veliki doprinos rezultatima, prvo Ivan Karačić, ali i Vedran Delić, pa smo vrlo sretni da dođemo u grad na Neretvi - kaže direktor reprezentacije BiH, Mirza Muzurović.